Credincioșii unguri dau o lecție de civilizație celor români

Blogul criserb.com prezintă o lecție de civilizație oferită de credincioșii maghiari. Autorul articolului, Cristian Șerb, susține că următoarele imagini "sunt un bun exemplu pentru ceea ce înseamnă civilizație și nu se compară cu ceea ce vedem noi la televizor în zona Bucureștiului și a Moldovei, când este vorba de Biserică".

"Oamenii stau frumos, aliniați, așteptând ca preoții să le sfințească produsele (șunca, ouă, cozonac, pâine de casă, miel gătit, și pălincă) ce urmează să fie puse pe masa de Paște. Nimeni nu se îmbulzește, nimeni nu se agită, nimeni nu se bagă în față. Toată treaba asta s-a întâmplat ieri (n.r. 8 a în Miercurea Ciuc.

E posibil să fie așa civilizați pentru că majoritarii sunt ungurii în zonă, e posibil să aibă legătură cu catolicismul.

Chiar nu prea contează, important este că așa ar trebui să arate orice sfințire, civilizat, fără îngrămădeală, fără mizerie…", își continuă Cristian Șerb postarea.

În final, autorul articolului își sfătuiește cititorii să distribuie imaginile mai departe, pentru a le vedea cât mai multă lume, și pentru a transmite o lecție "poporului român".

"Vă sfătuiesc să răspândiți aceste imagini, dați un like, un share, un +1. E important ca lumea să vadă că se poate merge la biserică și civilizat. Chiar cred că pozele de mai sus ar trebui să fie o lecție pentru poporul român!", își încheie el manifestul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel