Craiova-Honved, incidente. UEFA: Verdict DUR pentru olteni

U Craiova - Honved
U Craiova - Honved

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a fost sancţionat să dispute trei meciuri cu porţile închise în cupele europene, luni, de către Comisia de Disciplină a UEFA, în urma incidentelor de la partida cu Honved Budapesta, potrivit site-ului oficial al grupării din Bănie. 

Clubul Universitatea a fost amendat şi cu suma de 60.000 euro. 

În acest moment se încearcă suspendarea deciziei până după meciul cu AEK Atena din turul al treilea preliminar al Europa League, potrivit grupării craiovene. 

Clubul a sistat vânzarea biletelor pentru meciul cu AEK până la soluţionarea cererii de a suspenda decizia UEFA. 

În min. 119 al meciului dintre Universitatea şi Honved, din manşa secundă a turului al doilea preliminar al Europa League, la scorul de 0-0, în careul echipei maghiare au izbucnit incidente între jucătorii celor două echipe, care s-au îmbrâncit reciproc, iar o petardă a explodat în apropierea arbitrului, care a căzut la pământ ţinându-se de cap, fiind lovit şi de un obiect. Arnold Hunter s-a prăbuşit la pământ, iar medicii au intervenit imediat, pe teren intrând şi ambulanţa.

Meciul a fost întrerupt peste 30 de minute

 

Deşi iniţial părea că Arnold Hunter va fi transportat la spital, acesta şi-a revenit după aproximativ 6 minute. El s-a ridicat şi a discutat mai multe minute cu asistenţii, cu al patrulea oficial şi cu observatorii UEFA, apoi a acordat două cartonaşe galbene lui Bence Batik şi Carlos Fortes. Albanezul Kamer Qaka, care l-a bruscat dur pe Batik, nu a primit nicio sancţiune, el nefiind observat de arbitru, aflat la pământ în momentul infracţiunii. 

Meciul a fost reluat după o întrerupere de circa 32 de minute de către arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson, care l-a înlocuit pe Hunter. După câteva secunde, Robinson a fluierat finalul partidei, iar apoi s-a continuat cu loviturile de departajare. 

Universitatea s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League, joi seara, după ce a învins-o pe Honved Budapesta cu scorul de 3-1, la loviturile de departajare, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în manşa secundă a turului al doilea preliminar. 

Universitatea o întâlneşte joi pe AEK Atena, de la ora 19:15, pe pe Stadionul Ion Oblemenco, în prima manşă a turului al treilea preliminar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel