Copiii pot SCHIMBA lumea. LEGO renunță la pungile din plastic după ce a primit mai multe reclamații din partea micuților

Grupul LEGO a anunțat că va renunța la pungile din plastic după ce a primit mai multe scrisori din partea copiilor.

Grupul LEGO a anunțat planurile de a-și ambala produsele în hârtie reciclabilă, mai degrabă decât în ​​plastic de unică folosință, scrie CNN. Producătorul de jucării danez a declarat marți într-o declarație că noile pungi vor începe să apară în cutii LEGO începând cu 2021, ca parte a unei investiții de 400 de milioane de dolari în inițiative de sustenabilitate în următorii trei ani. Pungile sunt în dezvoltare în ultimii doi ani.

Primim o mulțime de scrisori de la copii care ne întreabă de ce încă mai folosim plastic de unică folosință în cutiile noastre, ceea ce ne-a inspirat să începem să facem această schimbare. Aceasta face parte din ambiția noastră de a face toate ambalajele noastre durabile până la sfârșitul anului 2025”, a spus Tim Brooks, vicepreședinte responsabil de mediu în cadrul LEGO. 

Grupul LEGO, care a beneficiat de o creștere a vânzărilor odată cu începerea pandemiei, deoarece mai multe persoane de toate vârstele cumpărau seturi, folosește aproximativ 5.000 de tone metrice de plastic pe an pentru a-și livra produsele, reprezentând 10% din totalul ambalajelor sale. O problemă mult mai mare o reprezintă piesele LEGO în sine, care necesită 90.000 de tone metrice de plastic pe an pentru a fi realizate. LEGO lucrează de ani de zile pentru a dezvolta alternative la plasticul pe bază de petrol pe care îl folosesc pentru blocurile sale. S-au făcut unele progrese, dar marea majoritate a pieselor individuale sunt încă realizate cu plastic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel