Contra, susținere totală din partea lui Rednic

Antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, Mircea Rednic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că selecţionerul Cosmin Contra a făcut o treabă foarte bună la echipa naţională de fotbal a României şi trebuie susţinut.

Contra a făcut o treabă foarte bună şi trebuie susţinut, a afirmat Rednic, care a remarcat multe lucruri pozitive. La naţională vreau să reţin lucrurile pozitive, care s-au văzut la meciul acesta (cu Muntenegru, n. red.), mai ales în prima repriză - un pressing făcut sus, o bună posesie, prezenţa în careul advers, a mai spus Rednic, care a minimalizat importanţa faptului că România nu a reuşit să se afle în urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru EURO 2020.

Ţin minte cum ne-am calificat la Campionatul European din Franţa, în 1984: am căzut cu Italia, campioană mondială în '82, Suedia, Cehoslovacia, noi, care am mers din urna a patra, şi Cipru. Nimeni nu ne dădea nicio şansă şi ne-am calificat - se califica doar o singură echipă, a rememorat Rednic. Performanţa (calificării) ar fi şi mai mare, şi mai frumoasă, se joacă pe teren, sunt atâtea surprize... Eu reţin atitudinea pe care au avut-o jucătorii şi pe care n-am văzut-o la început. Contra a fost mai preocupat de rezultate, a trebuit să facă multe schimbări, nu a fost un meci în care să zici că a jucat cu aceeaşi echipă. Eu reţin punctele pozitive, care ne dau speranţe pentru campania următoare, de calificare la EURO 2020. Depinde şi cu cine vom cădea pe 2 decembrie. Sunt multe lucruri pozitive, plus că ai în spate vreo 50 de jucători tineri care au demonstrat, cei care s-au calificat acum la Campionatul European. Mi-aş fi dorit să rişte mai mult cu ei, însă Contra a preferat să aducă jucători mai cu experienţă, a mai spus tehnicianul.

Despre Mircea Lucescu

Mircea Rednic a comentat şi situaţia în care se află Mircea Lucescu la naţionala Turciei, retrogradată în eşalonul al treilea al Ligii Naţiunilor: ''Nu pot să-l judec pe Nea Mircea că s-a dus acolo. Ştie el ce are de făcut. Aşa e în fotbal, când n-ai rezultate, şi mai ales în străinătate. De-aia sunt şi eu exigent cu străinii, dacă vii la mine în ţară, arată că eşti mai bun decât ce am eu în echipă. Aşa e şi la el, cerinţele sunt mari la naţionala Turciei, dar eu sunt sigur că o să descurce lucrurile şi după aia lumea o să-şi ceară scuze, mă refer şi la jurnalişti. Nu-ţi convine sau nu eşti de acord cu ceea ce se întâmplă, dar nu poţi să ai comportamentul jurnaliştilor turci. Tu eşti pus acolo să pui întrebări. Nu poţi să uiţi ce a făcut Lucescu în Turcia. Eu sunt sigur că Nea Mircea o să le dea bobârnace, e ca mine, nu iartă şi nu uită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel