Congres PPE, la București. Von der Leyen, desemnată oficial candidata popularilor europeni pentru preşedinţia CE

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Actuala președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată, joi, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la șefia executivului comunitar.

Candidatura sa a fost aprobată cu o majoritate covârșitoare de 400 de voturi pentru și doar 89 împotrivă, din totalul de 489 de voturi valabil exprimate. Zece voturi au fost anulate.

Von der Leyen a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6-9 iunie și, implicit, pentru a obține un nou mandat de cinci ani la șefia CE.

În discursul său adresat PPE înaintea votului, Von der Leyen a mulțumit colegilor de partid pentru încrederea acordată și sprijinul oferit, subliniind că este o onoare să servești Uniunea Europeană.

Acum, Ursula von der Leyen se va angaja să obțină un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene și va conduce campania PPE în perspectiva alegerilor europene din iunie.

Conform tradiției, partidul care obține cele mai bune rezultate la alegerile pentru Parlamentul European are dreptul de a numi următorul șef al CE.

Sondajele de opinie indică PPE drept prima forță politică în perspectiva alegerilor europene din iunie, consolidând astfel șansele Ursulei von der Leyen de a obține un nou mandat la conducerea Comisiei Europene, continuând astfel să contribuie la viitorul și direcția Uniunii Europene.

'Nu există o chestiune mai presantă decât Ucraina. Am fost în Bucea după ce localitatea a fost eliberată, nu voi uita sacii de cadavre. Civili nevinovaţi, tineri, bătrâni ucişi de soldaţii lui Putin. Nu voi uita părinţii disperaţi ai căror copii au fost răpiţi de Rusia. Ca mamă şi bunică, inima mea sângerează când aud aceste poveşti', a spus von der Leyen în discursul susţinut la Congresul PPE de la Bucureşti.

Preşedinta în exerciţiu a Comisiei Europene a mai declarat faptul că Rusia 'a distrus case, spitale şi grădiniţe, dar nu a reuşit să distrugă visul (...) unei Ucraine libere şi prospere, în inima Uniunii Europene'.

'Şi astăzi, prieteni, acest vis continuă să trăiască. Şi în R.Moldova, şi în Georgia, şi în Balcanii de Vest. Şi împreună vor transforma acest vis într-o realitate. În asta cred şi PPE-ul şi Europa', a mai zis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel