Ingrediente umplutură
250 g carne tocată de vită
250 g carne tocată de porc
2 cepe, tocate fin sau date prin răzătoare
2-3 căţei usturoi, pisaţi
sare
piper
foi de dafin
2 linguri unt
smântână (pentru servit)
pătrunjel (pentru servit)
Ingrediente aluat
3 căni făină
1 cană apă rece
2 linguri ulei
sare
Vezi și: Tocană moldovenească. Rețeta tradițională pe inima românului
Cum se prepară
Colțunași cu carne. Pentru prepararea aluatului, amestecă toate ingredientele într-un vas şi frământă până poţi forma o bilă din el, cam 10 minute. Acoperă şi dă deoparte, lăsând aluatul să se odihnească până când e gata de preparare.
Colțunași cu carne. În timp ce aluatul se odihneşte, prepară umplutura şi combină carnea tocată, ceapa, usturoiul, sare şi piper, scrie clickpoftabuna.ro. Amestecă bine. Împarte aluatul în 4 porţii egale şi întinde fiecare într-o foaie subţire. Cu gura unui pahar sau borcan decupezi cercuri din aluat şi le umpli cu linguriţa din compoziţia de carne.
Vezi și: Plăcinte cu brânză și mărar la tigaie. Rețeta rapidă și gustoasă. Oricine o poate prepara!
Colțunași cu carne. Împătureşti marginile, una peste alta şi le sigilezi, apăsând bine. Procedezi cu fiecare la fel. Aşază colţunaşii cu carne pe o suprafaţă dată cu făină până când sunt gata de fiert.
Colțunași cu carne. Pune la fiert o oală mare cu apă şi puţină sare, în care pui şi foile de dafin. Pune colţunaşii când apa începe să clocotească. Când încep să plutească la suprafaţă, îi mai laşi 5 minute, apoi scoate-i într-un vas, cu spumiera. Adaugă untul peste colţunaşi şi amestecă, pentru a „îmbrăca" pelmenii. Serveşti cu smântână şi pătrunjel.
Vezi și: Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă. Mănânci și nu te mai saturi de ea!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News