Coji de portocale, cartofi și alte minunății, întrebuințări. Ce NU trebuie să mai aruncați

Cu siguranță, mereu aruncați cojile de portocale, de cartofi, ziarele vechi și alte lucruri pe care le considerați inutile. Unele dintre ele mai pot fi folosite. Iată cum!

Nu aruncați...

... apa în care ați fiert orezul sau cartofii (dacă ați avut grijă să-l fierbeți într-un vas foarte curat): această apă o puteți folosi la scrobirea rufelor;

... coaja de portocală: înainte de a decoji portocala, radeți stratul portocaliu de la suprafață; coaja rasă introduceți-o într-un borcănel curat, presați-o apoi cu o linguriță și acoperiți-o cu un strat de zahăr: o veți putea folosi foarte bine pentru aromarea dulciurilor. Chiar dacă nu aveți timp să radeți portocala înainte de folosire, nu aruncați coaja. Îndepărtați-i pielița albă din interior și tăiați-o în mici romburi sau pătrățele. Lăsați-o să se usuce. Când pregătiți griș sau orez cu lapte, adăugați la fiert și puțină coajă de portocală. Gustul lui va fi mai plăcut, mai aromat. Dar atenție! Nu toate cojile de portocale sunt bune pentru consum. Este bine să întrebați înainte, la magazin, dacă pot fi consumate. 

Spălându-vă dinții cu coajă de portocală uscată și pisată mărunt-mărunt, până se preface într-o pulbere grosieră, îi păstrați albi și strălucitori.

Dacă în casa dumneavoastră miroase a tutun, aruncați pe o tablă încinsă până la incandescență câteva bucăți de coajă de portocală. Izul neplăcut va dispărea.

Cojile de portocale, uscate și tăiate în șuvițe înguste, pot fi folosite pentru preparare unui eficient ceai digestiv.

... cojile de cartofi: ele își află un rost activ în curățarea de tartru a vaselor în care fierbeți permanent apă; umpleți vasul cu apă în care ați adăugat una-două cești de oțet. Lăsați să dea apa în clocot, goliți vasul și curățați-l cu o perie de sârmă. O parte din crusta minerală se va desprinde. Introduceți apoi în vas apa și cojile de cartofi, lăsați să dea în clocot de câteva ori. Ultimele depuneri de săruri se vor desprinde cu ușurință, atunci când veți folosi din nou buretele de sârmă. 

... ziarele vechi, hârtia de ambalaj: din ele puteți confecționa pungi pentru resturile menajere pe care le țineți acoperite cu un capac etanș, în găleata de gunoi din bucătărie. De două ori pe zi sau cel puțin sera fiecărei zile aruncați pungile la gunoi. Astfel, coșul va fi mai ușor de întreținut și scăpați și de mirosurile neplăcute.

[citeste si]

... frunzele de sfeclă tânără: ele pot constitui o salată gustoasă, bogată în vitamine. După ce le-ați spălat în mai multe ape, puneți-le la fiert în apă ușor sărată. După ce au fiert și s-au frăgezit, stoarceți-le într-un șervețel, tăiați-le în șuvițe foarte subțiri și serviți-le stropite cu unt topit sau cu un sos alb, condimentat sau acrișor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel