Clădiri risc seismic. Firea, anunț important pentru proprietari

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea a făcut un anunț important pentru proprietarii clădirilor cu risc seismic din București. 

"Până în anul 2020 vom interveni în toate clădirile care au risc seismic de clasa I. Aproape 9.000 de persoane locuiesc în aceste imobile", a declarat Primarul Gabriela Firea.

"Avem deja două clădiri la care s-a finalizat consolidarea. Urmează realizarea finisajelor. Până în vară vor fi gata. Termenul de execuţie a fost de doi ani. Am reuşit să finalizăm mai devreme. Sunt şi facilităţi pe care Primăria Capitalei le oferă. Familiile în care venitul net pe membru este mai mic de 2.080 lei nu plătesc nimic pentru consolidarea locuinţei. În cazul unui venit mai mic net, lunar pe familie mai mic de 9.000 lei, plătesc jumătate din valoarea consolidării, timp de 25 de ani, în rate egale, fără dobânda. În ceea ce privește firmele, exista posibilitatea de a achita contravaloarea lucrărilor în rate egale, fără dobândă, pe o perioadă de 25 de ani", a anunțat Gabriela Firea.

"195 de clădiri încadrate în categoria de risc seismic I sunt în proces de consolidare. În cazul monumentele istorice, sunt în elaborare documentele pentru exproprierea a 21 de imobile. Prima expropriere a fost deja aprobată", a mai adăugat primarul Capitalei.

Vezi și: Firea: Nu este legal şi moral. PSD să ia o decizie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel