EXCLUSIV  Ciutacu, despre turul privat de la Vatican: "mangleală occidentală"

Preot acuzat de pedofilie, suspendat de Vatican
Preot acuzat de pedofilie, suspendat de Vatican

Ciutacu a povestit, într-un interviu DCNews, care este noua găselniță occidentală prin care fac și mai mulți bani marile muzee ale lumii. 

Jurnalistul Victor Ciutacu a povestit, la Interviurile DCNews, prin ce experiențe a trecut la porțile marilor muzee ale Europei. Mai mult, el susține că s-au dezvoltat chiar și metode pentru a lua mai mulți bani turiștilor, sub forma unor tururi private care să scutească turiștii de multe ore de stat la coadă. "Am văzut galeriile Uffizi pe afară. Am văzut noul hit, marea mangleală occidentală, eu la Vatican am văzut-o: este un tur privat prin care să intri prin față, de fapt dai mai mulți bani. Dacă la Uffizi stai vreo cinci-șase ore la normal și la ăia la intratul prin față mai stai vreo oră și ceva că e coadă și la intratul prin față", a povestit Ciutacu. 

"Vezi muzeele pe Youtube mult mai bine"

Jurnalistul este de părere că muzeele nu merită pierdutul unor multe ore la coadă în ploaie. "Pe 16 mai, ploua mărunt și era o coada și la Uffizi și la Domul din Florența, băi și stăteau ăia...Dacă i-ai pune pentru un alt scop nobil, și le-ai spune,"Bă ia ieși în ploaie", "Du-te bă de aici", ți-ar spune. O prietenă de-a noastră spunea că vezi muzeele astea pe youtube mult mai bine decât acolo", susține Ciutacu. 

"Nu mi-a venit să fac selfie cu Van Gogh"

"Eu am fost la Amsterdam la Rijksmuseum, ălă cel mai șmecher muzeu, unde erau tablouri inclusiv de eternul Van Gogh, inclusiv ăștia marii, renascentiști, tablouri cât un perete. Nu am simțit niciun tremur, niciun fior, nici nu mi-a venit să fac selfie cu Van Gogh. Am făcut poze cu telefonul la nu știu ce tablou celebru. Eu nu sunt turist de umblat bezmetic. În Paris am intrat la muzee, dar nu am intrat la Luvru din același considerent pentru că aveam prea puțin timp de stat ca să stau o jumătate de zi la Luvru la coadă. (...) Am văzut niște muzee, a fost ok, dar la chestii mai puțin cronofage", a declarat Ciutacu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel