Marcel Ciolacu, răspuns la cererea lui Klaus Iohannis pentru alegeri

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a oferit primele declarații după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, și care să vizeze modificarea legislației electorale.

"Am primit scrisoarea, am luat act de ea, am citit-o. E, părerea mea, pentru prima oară când atât toate forţele politice, cât și Guvernul și Președinția suntem de acord că trebuie de urgență inițiată modificarea legislativă. Avem propunerea de vot prin corespondență și prelungirea timpului. Am dori să evităm votul electronic în acest moment. Consider că nu suntem pregătiți pentru votul electronic", a declarat președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, miercuri, în Parlament.

Acesta a spus că parlamentarii iau în calcul prelungirea sesiunii parlamentare sau începerea următoarei sesiuni mai devreme pentru a avea timp Comisia specială pentru cod electoral să dezbată schimbările necesare în legislație.

"Comisia întâi trebuie să fie legală. A fost ieri (marți-n.red.) votată, azi trebuie să apară în Monitorul Oficial. Și cum stabilesc cu liderii de grup, așa o să funcționăm. Am dori cât mai repede. Să vedem dacă este mai oportună prelungirea sesiunii sau începerea sesiunii la jumătatea lui august", a spus Ciolacu.

El susține că și alte instituții cu atribuții în domeniu ar trebui implicate în lucrările pentru modificarea legislației electorale.

De asemenea, Marcel Ciolacu a transmis că va discuta cu premierul pentru a face proiectul de lege în Parlament, deoarece Guvernul nu mai poate da ordonanțe de urgență.

"Categoric, toate instituțiile vor fi. În scrisoare sunt multe lucruri care țin de Guvern. Președintele României spune că Guvernul ar trebui să vină cu proiectul de lege. O să mă sfătuiesc și cu doamna prim-ministru și cu liderii. Poate facem noi proiectul de lege, câștigăm niște timpi. Nu poți să dai OUG", a declarat politicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel