Cine a fost Geli Raubal, nepoata și marea dragoste a lui Adolf Hitler

Obsesia, gelozia, controlul, dragostea și drama au caracterizat viața lui Geli Raubal. Dar cine a fost cu adevărat Geli Rabaul, nepoata sau iubita lui Adolf Hitler?

Numele ei era Angelika Raubal, dar toată lumea o spunea Geli. Viața ei, poate, este necunoscută celor mai mulți, pentru că a avut loc în umbra unui om care a schimbat cursul istoriei și care a scris cele mai negre pagini ale întregii omeniri.

Geli era nepoata lui Adolf Hitler, fiica Annei, sora vitregă a Führer-ului Germaniei. Dar motivul pentru care mulți savanți încă îi investighează viața este legat de acea relație enigmatică și obsesivă care s-a dezvoltat între Hitler și ea, potrivit Di Lei.

Joachim Fest, istoric și eseist german, a definit-o pe Geli drept ”prima și singura iubire” a lui Adolf Hitler, susținând teza acelei relații incestuoase despre care se zvonea încă de pe timpul când cei doi erau încă în viață. O relație sentimentală care nu a fost niciodată documentată sau dovedită, dar care a târât cu ea umbre și puzzle-uri încă nerezolvate și care a culminat cu o moarte tragică.

Cine a fost Geli Raubal

Astăzi ne amintim cu toții de Eva Braun: dar numele ei a devenit cunoscut public abia după sfârșitul războiului. Înainte de asta, în anii de ascensiune a lui Hitler, era o singură femeie pentru el: nepoata lui, Geli. Neliniștita Geli, atrăgătoarea Geli, cântăreață talentată, mereu alături de puternicul ei unchi, înconjurată de un zâmbet pe cât de strălucitor, pe atât de impenetrabil. Cu toate acestea, astăzi nimeni nu-și amintește de ea.

Deși nu există anumite surse care să mărturisească existența unei relații sentimentale între unchi și nepoată, reconstruind viața lui Geli Raubal este clar cât de mult i-a condiționat  viața legătura ei cu Führer-ul.

Născută pe 4 iunie 1908 la Linz, Angelika Raubal a fost fiica Angelei, sora vitregă a lui Hitler, care a murit la doi ani după nașterea ei. Geli a crescut la Viena și a urmat liceul de fete din oraș.

2. Sursa Foto... (geni_40289200.jpg)

Descriere: Nepoata lui Adolf Hitler, Geli Rbaul. Sursa: Captura foto YouTube Forgotten Lives

În 1923 se întâmplă ceva neașteptat. Geli avea doar 15 ani când unchiul ei matern, Adolf Hitler, i-a devenit tutore. Tocmai sub tutela lui lucrurile încep să meargă pe drumul cel bun.

După absolvire, Geli este introdusă în societatea germană de către unchiul ei. Cei doi sunt mereu împreună, nu doar la sediul partidului nazist, ci și în alte orașe din Germania. Aceștia sunt anii în care fata s-a înscris la facultatea de medicină a Universității Ludwig Maximilian din München. Unchiul ei este cel care plătește pentru universitate, iar el este întotdeauna cel care îi finanțează studiile atunci când ea decide să lase totul pentru a deveni cântăreață de operă.

Nepoata sau iubita lui Adolf Hitler? Cererea în căsătorie

Adolf Hitler și Geli Raubal sunt mereu împreună. Cronicile de bârfă ale vremii îi imortalizează în călătoriile lor prin țară, dar și la Operă, o pasiune pe care amândoi o împărtășesc.

Ceea ce poate părea o relație strânsă între unchi și nepoată, totuși, ia o întorsătură neașteptată când Geli primește o cerere în căsătorie. Emil Maurice, co-fondatorul SS, șofer și om de încredere al Führer-ului, mărturisește că are sentimente pentru fată și îi cere lui Hitler permisiunea de a se căsători cu ea.

Un permis care nu este doar refuzat, dar care are ca rezultat demiterea lui Maurice. Reacția lui Hitler, așadar, alimentează zvonurile despre acea relație ciudată și obsesivă cu nepoata sa.

5. Sursa Foto... (geli2_91470100.jpg)

Descriere: Geli Raubal. Sursa Foto Youtube Mark Felton Productions

În 1929, Adolf Hitler și Geli Raubal pleacă să locuiască împreună într-un apartament de pe Prinzregentenplatz, la numărul 16. Cei doi sunt din ce în ce mai aproape de punctul în care dușmanii viitorului Führer, care între timp fusese ales în Reichstag, încep să-l acuze pe acesta că are o relație incestuoasă cu nepoata lui.

Dacă a existat într-adevăr o relație sentimentală între cei doi, nu putem ști asta, chiar dacă mulți au susținut la vremea aceasta teza. Ceea ce pare sigur, însă, este că Hitler avea control total, psihologic și poate chiar fizic, asupra nepoatei sale.

O adevărată manie obsesivă pentru control care a dus la un epilog tragic, cel al sinuciderii lui Geli.

Sinuciderea lui Geli

Era 18 septembrie 1931 când, într-unul dintre apartamentele cu vedere la Prinzregentenplatz, a fost găsit trupul fără viață al unei tinere, era Angelika Raubal - Geli. Fata s-a sinucis folosind un Walther de 6,35 mm, pistolul unchiului ei. Pentru autorități nu există îndoieli: descoperirea armei și camera încuiată din interior confirmă teza sinuciderii.

Există însă cei cărora nu le vine să creadă faptul că o tânără, cu o viață întreagă în față, a ales să recurgă la un gest atât de disperat. Pentru a alimenta îndoielile este chipullui Geli care a fost găsită cu fața umflată și cu nasul rupt.

Investigațiile arată că fata, înainte de a se sinucide, scrisese o scrisoare prin care anunța decizia ei de a părăsi casa unchiului ei și de a se muta la Viena. Mai mult, mărturiile vecinilor relatează că tocmai în acea 18 septembrie ar fi avut loc o discuție aprinsă între Adolf Hitler și Geli Raubal.

Motivul certei, se pare, a fost dorința tinerei de a redescoperi o libertate care până acum fusese complet încețoșată de obsesia pe care o simțea Führer-ul față de ea.

Cu toate acestea, în ciuda îndoielilor susținute de dușmanii lui Hitler care l-au acuzat că a organizat moartea voluntară a lui Geli, cazul a fost închis ca o sinucidere.

Angelika Raubal a fost înmormântată la Viena, la Zentralfriedhof, cimitirul central al orașului. La sfârșitul anilor 1940 cadavrul a fost transferat, după care urmele lui s-au pierdut pentru totdeauna.

Depresia și sfârșitul lui Hitler

Cu privire la Hitler însă, sursele vorbesc despre o mare durere pe care Führer-ul părea să nu știe să o facă față. Când a aflat de moartea nepoatei sale, pe când se afla în Nürnberg, s-a scufundat într-o depresie severă. El a făcut un bust al Angelikei și a plasat diverse portrete ale fetei atât în ​​dormitorul lui, cât și în Cancelaria din Berlin.

4. Sursa Foto... (eva-braun_27952700.jpg)

Descriere: Adolf Hitler alături de soția acestuia, Eva Braun. Sursa capturo Foto Youtube Mark Felton Productions

Când în aprilie 1945 sovieticii se aflau la porțile Berlinului, iar Aliații depășiseră barierele armatelor germane, Adolf Hitler a înțeles că s-a terminat, s-a sinucis împreună cu soția sa, Eva Braun. Trupurile lor au fost scoase pe ieșirea de urgență a buncărului unde se ascunseseră cei doi și arse grădina Cancelariei Reich-ului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel