Chinezii vor să organizeze din nou Jocurile Olimpice: Construiesc un hotel în formă de paletă de ping-pong, stadion în formă de minge de fotbal și săli în formă de mingi de baschet sau volei

Chinezii vor să construiască un complex sportiv în valoare totală de 32 de milioane de euro , care va include un hotel în formă de paletă de ping-pong, dar şi arene sportive care vor semăna cu mingile de fotbal, baschet şi volei, scrie China Daily.

Publicaţia scrie că ferestrele hotelului din Huanian (estul Chinei) vor fi rotunde şi dispuse în aşa fel încât să semene cu textura de pe o paletă de ping-pong. De asemenea, "mânerul" rachetei va constitui o punte de observaţie, de unde se poate vedea panorama oraşului, de la o înălţime de 150 de metri. În schiţa hotelului apare şi o clădire în formă de minge de ping-pong, însă nu este clar la ce va servi aceasta, informează gandul.info.

"O rachetă de tenis de masă are forma arhitecturală perfectă pentru un hotel", crede Jin Chang, directorul Biroului Sporturilor din Huainan. De precizat că ping-pongul este unul dintre cele mai populare sporturi din China.

Hotelul-paletă nu este singura clădire cu formă ciudată pe care chinezii plănuiesc să o construiască. Din complexul sportiv care se va întinde pe 165 de hectare (cât 105 de terenuri de fotbal) vor face parte un stadion principal, în formă de minge de fotbal american, dar şi mai multe stadioane sau săli mai mici, în formă de minge de fotbal, de baschet sau de volei.

Complexul ar putea fi folosit pentru organizarea unei noi ediţii a Jocurilor Olimpice în China, după cea din 2008 de la Beijing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel