Chinezii lansează DiSus, un sistem inteligent de suspensie: În caz de avarie, mașina poate rula doar pe trei roți (VIDEO)

Sursa Foto YouTube Bid Global
Sursa Foto YouTube Bid Global

Producătorul chinez BYD a dezvăluit noul său sistem de suspensie activă, numit DiSus Intelligent Body Control System, conceput special pentru vehiculele electrice.

BYD a prezentat sistemul de suspensie la un eveniment tehnologic la sediul său din Shenzhen. Atracția vedetă a fost un supermașină Yangwang U9 echipată cu DiSus-X, o versiune mai avansată a sistemului. Mașina a demonstrat că poate sări, dansa și legăna ca legendarii low riders.

Dar nu, asta nu este doar spectacol: acest sistem promite să îmbunătățească siguranța și performanța mașinilor electrice. Datorită DiSus, mașina este mai agilă și mai potrivită pentru diferite situații de conducere: suspensiile inteligente reduc riscul de răsturnare și limitează mișcările ocupanților în timpul virajelor de mare viteză, accelerarea sau frânarea de urgență, scrie Futuro.

Datorită sistemului DiSus, în cazul unei anvelope perforate, mașina poate să nu fie nevoită să se oprească, deoarece este perfect capabilă să continue pe trei roți. 

Cum funcționează suspensiile inteligente de la BYD?

DiSus nu este o singură tehnologie, ci un mic ecosistem de soluții paralele cu diferite componente hardware. Acestea includ sistemul de control al caroseriei de amortizare (DiSus-C), sistemul inteligent de control al corpului cu aer (DiSus-A) și sistemul de control al caroseriei hidraulice inteligent (DiSus-P), care oferă control pe mai multe axe al mișcărilor.

BYD plănuiește să-l introducă treptat în diverse modele. DiSus-P va fi lansat mai întâi pe Yangwang U8, un 4x4 similar cu Land Rover, în timp ce DiSus-A va fi prezentat pe Denza N7. Unele modele existente pot fi actualizate prin OTA pentru a integra funcțiile DiSus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel