China construieşte primul spital pentru urşi panda - GALERIE FOTO

Autorităţile din CHina au dispus construirea unui centru de control şi tratamet pentru bolile epidemice ale urşilor panda, primul spital pentru aceste animale care, în cazuri grave, au fost tratate în centre medicale pentru oameni, relatează joi agenţia spaniolă de presă EFE.

Spitalul, care se construieşte în oraşul Dujiangyan (sud-vest), va servi drept 'azil' pentru urşii panda foarte bătrâni, dar şi la monitorizarea salvării animalelor din această specie, simbol al Chinei şi în pericol de dispariţie, potrivit agenţiei Xinhua, citată de Agerpres.

Centrul va avea o suprafaţă de 51 hectare şi presupune o investiţie de 210 milioane yuani (circa 32,3 milioane dolari), care vor fi alocaţi de guvernul regiunii administrative speciale Hong Kong. Când va fi gata, în 2012, centrul va putea primi 40 de urşi panda.

Cercetătorii chinezi susţin creşterea urşilor panda în captivitate, deoarece pierderea habitatului şi endogamia îngreunează împerecherea în cazul exemplarelor care trăiesc în libertate (circa 1.600).

Aproximativ 315 urşi panda trăiesc în captivitate în centre de cercetare sau în grădini zoologice.

Experţii recunosc că nu s-au făcut suficiente cercetări în privinţa epidemiilor care îi pot afecta aceşti urşi. Este frecventă contractarea unor boli umane contagioase, mai ales când, din cauza problemelor grave, sunt trataţi în spitale, au semnalat experţii pentru Xinhua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel