Urmărește emisiunea live


Cele mai emoționante imagini din ultima sută de ani. Două sunt din România

Un număr de 40 de fotografii, cele mai emoționante din ultima sută de ani, arată suferința pierderii, puterea extraordinară a loialității și triumful spiritului uman. Fiecare imagine este dublată de câte o poveste impresionantă. Două dintre ele, poziționate pe locul al treilea, sunt din România. Au fost făcute acum mai bine de un an, în contextul protestelor de la Piața Universității. Atunci, un băiețel, care era de mână cu tatăl lui, i-a dăruit unui jandarm un balon în formă de inimă

1. Pe locul întâi este o imagine care prezintă trei surori, în trei ipostaze diferite: când erau tinere, când au îmbătrânit și când una dintre ele...a murit.

2. Imaginea de pe locul doi ilustrează un veteran rus, care îngenunchează în fața tancului cu care a fost în război și care acum este...un monument.

3. Imaginea de pe locul trei este din România. A fost făcută acum mai bine de un an, în contextul protestelor de la Piața Universității. Atunci un puști a întins unui jandarm un balon în formă de inimă.

4. A patra imagine ilustrează arestarea fostului căpitan de poliție din Philadelphia, Ray Lewis. El participase la protestele din 2011.

5. Fotografia de pe locul cinci surprinde momentul în care un călugăr se roagă pentru un bărbat care a murit brusc în timp ce aștepta trenul în gara din Shanxi Taiyuan, China.

6. Locul șase- un câine credincios, pe nume Leao, stă, pentru a doua zi, lângă mormântul stăpânului său, care a murit în urma alunecărilor de teren de lângă Rio de Janeiro, pe 15 ianuarie 2011.

 7. Fotografia de pe locul șapte este din anul 1968. Atleții afro-americani Tommie Smith și John Carlos au ridicat pumnul în semn de solidaritate. Rezultatul: ei au fost excluși de la jocurile olimpice.

8. Locul opt- imaginea ilustrează eliberarea evreilor, în anul 1945, din lagărul "trenul morții", în apropiere de Elba.

9. John F. Kennedy Jr. salută sicriul tatălui său, împreună cu garda de onoare.

10. În mijlocul revoltelor din Cairo, Egipt, anul 2011, creștinii protejau musulmanii în timpul rugăciunii.

11. Un sud-coreean face cu mâna unui nord-coreean care plânge. Fotografia este făcută pe 31 octombrie 2010, după ce 436 de sud-coreeni au primit permisiunea de a sta trei zile în Coreea de  Nord, alături de rudele lor, de care au fost separați încă din timpul războiului din 1950-1953.

12. Un câine își reîntâlnește stăpânul după tsunamiul din Japonia, 2011.

13. "Așteaptă-mă tati", de Claude P. Dettloff, 1 octombrie 1940. Un puști de doar cinci ani s-a smuls din mâna mamei pentru a-și ține de mână tatăl, care alături de ceilalți soldați, mergea, în linie, spre tren.

14. Un preot face ultimele ritualuri unui soldat rănit de un lunetist în timpul revoltelor din Venezuela.

15. Australianul Scott Jones își sărută prietena americancă, Alex Thomas, după ce a fost doborât la pământ de un scut al ofițerilor de poliție din Vancouver. Canadienii s-au revoltat după ce Vancouver Canucks a pierdut Cupa Stanley la Boston Bruins.

16. O mamă își consolează fiul lângă casa din Concord, Alabama, care a fost complet distrusă de tornada din aprilie 2011.

17. Supraviețuitorul de la Pearl Harbor, Houston James, din Dallas, este depășit de emoție în ziua în care sunt comemorați veteranii și-l îmbrățișează pe sergentul Mark Graunke Jr..- anul 2005

18. Primul cuplu de același sex, care s-a căsătorit în Manhattan, în anul 2011.

19. Un bebeluș de doar o lună este, în mod miraculos, salvat, după patru zile de la tsunamiul din Japonia.

20. Un civil francez plânge disperat după ce naziștii au ocupat Parisul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

21. PoW Horace Greasley îl confruntă sfidător pe Heinrich Himmler (stânga). Greasley, închis într-o tabără de muncă forțată, ieșise de peste 200 de ori din lagăr pentru a se întâlni cu o fată germancă, de care se îndrăgostise.

22. Un pompier îi dă apă unui urs koala în timpul incendiilor devastatoare din Victoria, Australia, din anul 2009.

23. Robert Peraza îngenunchează în fața numelui fiului său la cea de-a zecea comemorare de la World Trade Center.

24. Jacqueline Kennedy, la jurământul lui Lyndon Johnson în Air Force One, avea rochia  roz Chanel plină de sângele soțului ei.

25. Tanisha Blevin, în vârstă de cinci ani, o ținea de mână pe  Nita LaGarde, în vârstă de 105 ani, în timp ce erau evacuate din centrul de ajutor din New Orleans. Ambele au fost victime ale uraganului Katrina.

26. O tânără izolată, pentru a fi protejată de radiații, se uită, prin geam, la câinele ei- în Nihonmatsu, Japonia.

27. Jurnalistele Euna Lee și Laura Ling, care fuseseră arestate și condamnate la 12 ani de muncă silită în Coreea de Nord, se întâlnesc cu familiile lor, în California, după o intervenție diplomatică de succes a Statelor Unite.

28. Terri Gurrola se întâlnește cu fiica ei, după ce a fost în Irak timp de șapte luni.

29. Tânăra pacifistă Jane Rose Kasmir pune o floare pe baioneta unui gardian de la Pentagon, în timpul unui protest împotriva războiului din Vietnam, de pe 21 octombrie 1967.

30. Un bărbat necunoscut stătea în fața tancurilor, într-un act de sfidare, în urma protestelor din Piața Tiananmen, din 1989.

31. O altă imagine care surprinde bărbatul din imaginea 30. El poate fi observat în partea stângă, printre copaci.

32. Harold Whittles aude pentru prima dată, după ce un medic i-a pus o cască în urechea stângă.

33. Helen Fisher sărută dricul în care este transportat vărul ei, un soldat de doar 20 de ani.

 34. Soldații americani merg cu greu prin apă, spre țărm, în contextul debarcărilor din Normandia, pe 6 iunie 1944.

35. Un prizonier german, din al Doilea Război Mondial, este eliberat de către Uniunea Sovietică și se întălnește cu fiica sa.

36. Christian Golczynski, de doar opt ani, acceptă steagul în numele tatălui său, în timpul unui serviciu memorial. Tatăl băiatului, Marc Golczynski, a fost împușcat în timpul celei de-a doua expediții în Irak, pentru care se oferise voluntar. Urma să se întoarcă acasă în câteva săptămâni.

37. Pele și căpitanul britanic Bobby Moore și-au schimbat tricourile în semn de respect reciproc în timpul Cupei Mondiale, din 1970, care a fost marcată de rasism.

38. Soldat al Armatei Populare de Eliberare din Sudan, în ajunul câștigării independenței Sudanului de Sud.

39. Un bărbat își îmbrățișează câinele după ce l-a găsit în casa distrusă, din Alabama, de tornada din martie 2012.

40. O fotografie făcută de astronautul William Anders în timpul misiunii Apollo 8 din 1968.

Sursă foto: buzzfeed.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel