Cel mai important sprijin al Guvernului. Cîțu: Să nu îi încurce pe specialiștii de la Institutul "Cantacuzino"

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Florin Cîțu, premierul României, susține că ”cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la 'Cantacuzino' - să nu îi încurce cu decizii politice”. 

Premierul Florin Cîţu susţine că cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la Institutul "Cantacuzino" este să nu îi încurce cu decizii politice şi "să îi lase să îşi facă treaba", scrie Agerpres. 

"Ca prim-ministru, voi continua să susţin cu toată convingerea proiectele şi iniţiativele Institutului. Însă, dincolo de asigurarea resurselor necesare, cred că cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la 'Cantacuzino' este să îi lase să îşi facă treaba. Să nu îi încurce cu decizii politice, să nu uite lecţia trecutului", a declarat Cîţu, joi, la evenimentul de celebrare a 100 de ani de la înfiinţarea institutului medico-militar.

El a arătat că "subfinanţarea, frecventele schimbări manageriale şi ingerinţa politicului au făcut ca această instituţie-etalon în cercetare să fie la un pas de colaps". "Este o lecţie pe care nu trebuie să o uităm", a adăugat Cîţu.

Rolul specialiștilor



Şeful Guvernului a vorbit de rolul esenţial al specialiştilor, în acest caz.

"Descoperirile ştiinţifice remarcabile în plan internaţional şi cercetările neobosite ale unor specialişti pasionaţi au fost pilonul care a susţinut Institutul 'Cantacuzino' în perioade extrem de dificile. Şi aici nu mă refer atât la perioada anterioară anului 1989, ci şi la ceea ce s-a întâmplat ulterior", a spus premierul.

Totodată, Cîţu a adăugat că "eforturile deosebite din ultimii ani au salvat Institutul 'Cantacuzino' şi au făcut posibilă continuarea cercetărilor şi relansarea activităţii de fabricaţie a produselor biologice - cartea de vizită care l-a făcut renumit". Astfel, el a amintit că anul trecut au fost produse, la Institutul "Cantacuzino", primele doze, necomerciale, de vaccin gripal trivalent. "Sunt premise foarte bune că la 'Cantacuzino' va fi realizat la scară largă un produs sigur şi benefic pentru români", a apreciat el.

În prima linie



Premierul a mai spus că Institutul "Cantacuzino" va rămâne în prima linie de combatere a pandemiei SARS-CoV-2, atât prin ceea ce face în prezent, dar şi prin capacitatea şi expertiza pe care o va pune în valoare în cadrul Mecanismului European de creştere a capacităţii de producţie a vaccinului împotriva COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel