EXCLUSIV  Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigaţii Politice, a făcut o scurtă analiză a ultimelor schimbări de pe scena politică, după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL, din cursa pentru Primăria Capitalei și destrămarea alianței la București. 

"Am remarcat manevra. Peste noapte, luni spre marţi, s-au gândit ei - după ce au spus de multe ori că Firea nu e bună, că Burduja e slab - să vină totuşi cu Firea şi cu Burduja, ceea ce îi oferă şanse maxime lui Nicușor Dan să rămână la primărie. Avea şanse minime. Acum, şansele lui au devenit maxime.

De ce au făcut chestia asta nu ştiu. Eu cred că a venit vreun sms ceva - nu planetar neapărat, ci local, nu a fost pe internaţional costul. A venit un sms în creierii nopţii: "Lasă, domnule, aşa, să rămână Nicușor", pentru că altă raţiune nu există. Ce zic ei acum este un basm.

În Bucureşti, până alaltăieri, Piedone era în faţă un pic, dar era în faţă, şi Nicușor Dan după. Niciun sondaj, nici măcar cel făcut de Nicușor Dan nu-l dădea pe el în faţă. El avea 40% şi un pic şi, după aceea, pentru că probabil se aştepta la manevra asta, a venit cu o vrăjeală. Singurul sondaj care l-a dat în faţă pe Nicușor Dan a fost cel făcut în America Latină, online. Toate celelalte sondaje îl dădeau în faţă pe Piedone.

"Acesta e proiectul pentru Bucureşti gândit de Nicu şi Marcel"

Acum, venind doamna Firea pe partea lui Piedone şi Burduja pe partea lui Nicușor Dan... Burduja o să ia, poate, ceva din voturile lui Nicușor Dan, dar mult prea puţin ca să îl ducă rău în jos. În schimb, Firea poate să ia multe voturi din zona lui Piedone, în aşa fel încât să se plaseze amândoi - şi Firea, şi Piedone, că nu poate Firea să ia toate voturile în aşa fel încât să ajungă peste Nicușor Dan - poate să ia suficiente voturi astfel încât şi ea, şi Piedone să fie sub Nicușor Dan.

Acesta e proiectul pentru Bucureşti gândit de Nicu şi Marcel, după o noapte întreagă la Palatul Victoria. Coaliţia Nicu şi Marcel îl ţine la primărie încă patru ani pe Nicușor Dan. Asta e tot", a spus Mugur Ciuvică, în emisiunea Miercurea Neagră, de la DCNews TV.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel