Campionatul Mondial din Qatar. Argentina învinge Mexicul și rămâne în cursă pentru optimi / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Selecționata Argentinei s-a impus în fața Mexicului.

 Selecţionata Argentinei rămâne în cursă pentru optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Mexicului cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa C, scrie Agerpres.

Argentina, temătoare după catastrofa din meciul cu Arabia Saudită (1-2), a reuşit, graţie geniului lui Lionel Messi, să câştige acest meci vital, prin golurile înscrise de căpitanul său (64) şi de Enzo Fernandez (87).

Campioana Americii de Sud păstrează şanse de a trece de grupă, însă situaţia în grupă este una complicată, toate cele patru echipe având şanse de a merge mai departe.

Echipa antrenată de Lionel Scaloni a făcut o primă repriză foarte slabă, nereuşind să găsească drumul spre poarta veteranului Ochoa, în faţa unei formaţii arţăgoase care s-a apărat pe trei linii, cu marcaj strâns.

Prima oportunitate a sud-americanilor a venit abia în min. 34, când Messi a executat o lovitură liberă de partea dreaptă, dar Ochoa a boxat de sub transversală.

În min. 41, Lautaro Martinez a trimis cu capul peste poartă.

Mexicanii, antrenaţi de argentinianul Gerardo Martino, fost selecţioner al echipei Albiceleste, au avut o ocazie mai bună, însă Emiliano Martinez a reţinut mingea trimisă de Vega din lovitură liberă de la 24 de metri (45).

Dubla campioană mondială (1978, 1986) avea la pauză o posesie net superioară faţă de Mexic (56%-28% şi 16% in contest), însă fără ocazii.

După pauză, Messi a primit o nouă şansă, o lovitură liberă de la 20 de metri, dar a trimis peste (51).

A fost nevoie de o pasă inspirată a lui Angel Di Maria, care l-a găsit, cumva, liber pe Messi în centru, la 20 de metri, iar decarul lui PSG a avut timp să penduleze şi să trimită cu stângul la colţ, fără speranţe pentru Ochoa (64).

Golul Argentinei a schimbat complet desfăşurarea jocului, El Tri fiind nevoită să iasă la atac. Mexicanii nu au reuşit să îşi creeze ocazii de gol până la final, dar jucătorii lui Scaloni au putut încerca unele contre. În min. 70, Molina a şutat fără preluare de la 16 metri, peste poartă.

În min. 87, după un corner, Messi l-a găsit pe Enzo Fernandez în careu, acesta a trecut de Gutierrez şi a şutat la păianjen, fără şanse pentru Ochoa.

Mexicul, care a remizat cu Polonia în prima partidă din Qatar, nu a marcat în ultimele sale patru meciuri de la Cupa Mondială.

Argentina are acum 17 victorii şi 14 egaluri cu Mexicul, care s-a impus doar de cinci ori (ultima oară în 2004).

Cele două echipe calificate din această grupă se vor decide miercuri 30 noiembrie, când se vor juca ultimele partide, Polonia - Argentina (Stadium 974 - Doha, 21:00) şi Arabia Saudită - Mexic (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00).

Argentina - Mexic 2-0 (0-0)

Au marcat: Lionel Messi (64), Enzo Fernandez (87).

Al Daayen, Lusail Stadium: 88.966 spectatori

Cupa Mondială 2022 - Grupa C

Au evoluat echipele:

Argentina: 23. Emiliano Martinez - 4. Gonzalo Montiel (26. Nahuel Molina, 63), 19. Nicolas Otamendi, 25. Lisandro Martinez, 8. Marcos Acuna - 7. Rodrigo De Paul, 18. Guido Rodriguez (24. Enzo Fernandez, 57), 20. Alexis Mac Allister (13. Cristian Romero, 69) - 10. Lionel Messi (căpitan) - 11. Angel Di Maria (14. Exequiel Palacios, 69), 22. Lautaro Martinez (9. Julian Alvarez, 63). Selecţioner: Lionel Scaloni.

Rezerve neutilizate: 1. Franco Armani, 12. Geronimo Rulli - 2. Juan Marcos Foyth, 3. Nicolas Tagliafico, 5. Leandro Paredes, 6. German Pezzella, 15. Angel Correa, 16. Thiago Almada, 17. Alejandro Gomez, 21. Paulo Dybala.

Mexic: 13. Guillermo Ochoa (căpitan) - 26. Kevin Alvarez (9. Raul Jimenez, 66), 2. Nestor Araujo, 3. Cesar Montes, 15. Hector Moreno, 23. Jesus Gallardo - 16. Hector Herrera, 18. Andres Guardado (14. Erick Gutierrez, 42), 24. Luis Chavez - 22. Hirving Lozano (25. Roberto Alvarado, 73), 10. Alexis Vega (21. Carlos Antuna, 66). Selecţioner: Gerardo Martino.

Rezerve neutilizate: 1. Alfredo Talavera, 12. Rodolfo Cota - 4. Edson Alvarez, 5. Johan Vasquez, 6. Gerardo Arteaga, 7. Luis Romo, 8. Carlos Rodriguez, 11. Rogelio Funes Mori, 17. Orbelin Pineda, 19. Jorge Sanchez, 20. Henry Martin.

Arbitru: Daniele Orsato; arbitri asistenţi: Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (toţi din Italia); al patrulea oficial: Istvan Kovacs (România)
Cartonaşe galbene: Araujo (22), Montiel (43), Gutierrez (50), Herrera (66), Alvarado (89).

VEZI ȘI     -    Franța - Danemarca, rezultat final la Cupa Mondială din Qatar. Victorie grea pentru deținătoarea trofeului / video

Polonia a învins Arabia Saudită. Lewandowski, primul gol la Cupa Mondială

Selecţionata Poloniei a învins echipa Arabiei Saudite cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Polonezii au reuşit prima lor victorie la turneul din Qatar, după remiza cu Mexicul (0-0), prin golurile marcate de Piotr Zielinski (39), Robert Lewandowski (82), în timp ce saudiţii avut şansa de a reveni în meci, dar au ratat un penalty.

Meciul a fost unul de luptă în prima sa parte, cu multe dueluri aspre, din care Polonia, mai solidă fizic, a ieşit câştigătoare.

Şoimii verzi care au produs una dintre cele mai mari surprize din istoria competiţiei prin victorie reuşită în faţa Argentinei (2-1), au avut prima ocazie a meciului, dar portarul Szczesny a respins de sub transversală şutul din careu al lui Kanno (13).

În min. 20, internaţionalul polonez Matty Cash a scăpat de al doilea cartonaş galben, după ce l-a lovit cu cotul pe Alburayk, la un duel aerian.

Polonia a avut prima sa oportunitate în min. 26, când Bielik a reluat cu capul din 8 metri după un corner, dar Alshehri a respins din faţa porţii.

În min. 39, Cash l-a lansat de Lewandowski, acesta a trecut de portar şi a întors mingea pentru Zielinski, care a marcat fără probleme.

În min. 44, Bielik l-a faultat pe Alshehri în careu, şi saudiţii au primit penalty, după consultarea arbitrajului video, însă Salem Aldawsari a executat slab (45+1) şi Szczesny a apărat, iar apoi portarul lui Juventus a avut o nouă intervenţie senzaţională la reluarea lui Alburayk.

Arabia Saudită a început mai bine partea secundă, iar Szczesny (55) a respins şutul trimis din patru metri de Salem Aldawsari la o învălmăşeală. Albrikan (60) a şutat din unghi, dar pe lângă poartă (citește continuarea și vezi video AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel