Urmărește emisiunea live


Calendar Ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ - Miercurea Albă: Ce este INTERZIS să facă femeile!

Calendar Ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ - Miercurea Albă.  În Miercurea Albă, așa cum este numită prima zi de miercuri după Paşti, sunt respectate mai multe tradiții, încă din timpuri străvechi.

Calendar Ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ - Miercurea Albă. Miercurea din Săptămâna Luminată poartă numele de Sfânta Mercurie. Bărbaţii se duc să muncească la câmp, însă femeile au interdicţie. Conform tradiţiei, nu e bine a munci de "nunta şoarecilor". Asta ar însemna să aduci rozătoarele în casă şi să te lipseşti restul anului de bucate pe masă.

Calendar Ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ - Miercurea Albă. În Săptămâna Luminată, nu se citește Psaltirea și nu se fac parastase pentru cei trecuți la cele veșnice, slujbele fiind reluate după Duminica Tomii. Slujbele de înmormântare din Săptămâna Luminată sunt oficiate după o rânduiala specială. Slujba înmormântării este înlocuită de slujba Învierii. Așadar și cântările acestei slujbe vorbesc de biruința Vieții asupra morții.

Calendar Ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ - Miercurea Albă. Se spune în popor că Săptămâna Luminată este consacrată morţilor. Aceasta este denumită şi Săptămâna Blajinilor sau Paştile Morţilor. Cei care mor în ziua de Paşti şi în prima săptămână de după Paşti merg direct în rai, indiferent de păcatele pe care le-au comis, pentru că lumina şi uşile raiului sunt deschise, iar cele ale iadului sunt închise, potrivit unor credinţe populare. Altele descriu că acela care se naşte în această săptămână va fi un om norocos.

Vezi și: Calendar ortodox aprilie 2020. SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Marțea Albă - Ce nu ai voie să faci mâine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel