Boc îl acuză pe Vlădescu că a dat sporuri fără să avertizeze că vor fi reduse salariile

boc
boc

Premierul Emil Boc l-a acuzat pe Sebastian Vlădescu că a inclus în bugetul pentru 2010 bani pentru al 13-lea salariu, prime şi alte stimulente fără a avertiza Guvernul, la începutul acestui an, că ulterior se va impune reducerea salariilor în sectorul bugetar.

Acuzațiile vin după ce  Sebastian Vlădescu, fostul ministrul al Finanțelor, a spus despre Emil Boc că are o capacitate limitată de a înțelege complexitatea și dificultățile economiei românești.

"Mie îmi pare rău că Vlădescu se angajează într-o asemenea discuţie. Nu pot totuşi să nu răspund dacă domnia sa a provocat o asemenea dezbatere. În primul rând, avea la dispoziţie calea demisiei dacă nu ar fi fost de acord cu vreo măsură promovată sau nu de Guvern la propunerea domniei sale, ori nu a fost cazul. L-aş întreba apoi, dacă era vorba de viziune sau de capacitate de înţelegere a crizei şi a economiei, cum a fost posibiul ca în ianuarie să permită în buget plata celui de-al 13-lea salariu, a primelor de vacanţă, a altor stimulente, iar după câteva luni să vină cu reducerea cu 25% a salariilor ? Dacă avea o asemenea viziune şi mi-ar fi comunicat-o, fiţi convinşi că nu aveam o reducere cu 25% a salariilor, pentru că din timp am fi luat măsurile de eliminare a celui de-al 13-lea salariu, a primelor şi a stimulentelor, astfel încât să nu fi fost în situaţia de a reduce salariile bugetarilor", a răspuns Boc

Premierul a mai spus că Vlădescu nu a prezentat Guvernului un nou sistem de impozitare a firmelor care să înlocuiască impozitul minim, deşi a avut opt luni la dispoziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel