Boc cu regrete în glas: PDL nu şi-a adus oamenii în sistem, deoarece posturile au fost blocate de Guvern

Emil-Boc
Emil-Boc

Restricţiile financiare din sistemul bugetar dăunează grav clientelei politice, ne explică premierul Emil Boc. În încercarea de a da o replică usturătoare senatorilor din opoziţie care au acuzat Cabinetul Boc că a demarat restructurarea aparatului bugetar pentru a concedia personalul numit în funcţii de opoziţie, liderul PD-L a admis, cu un regret sesizabil în glas, că formaţiunea sa nu a avut destule posturi la dispoziţie pentru propria clientelă. Cum? Guvernul a blocat angajările.

„De când am ajuns la guvernare, posturile în aparatul bugetar au fost blocate. Deci, nu PDL şi-a adus oamenii în aparatul bugetar, pentru că nu a avut cum, pentru că posturile au fost blocate. Aş vrea să se ştie acest lucru şi să se lămurească. Despre ce clientelă politică a PDL vorbim? Pentru că posturile în aparatul bugetar sunt blocate şi, atunci, de unde să fi venit de la PDL în administraţie, din moment ce aceste posturi nu au putut fi ocupate potrivit legii?", a spus, vizibil iritat, premierul, denunţând „infuzia necontrolată” de personal bugetat în perioada 2007-2008.

Boc a răspuns şi acuzelor privind neregulile care au loc la licitaţiile organizate de administraţiile locale şi a arătat că partidele din opoziţie deţin conducerile mai multor administraţii locale decât PDL. „PSD are mai multe administraţii locale decât PDL. Dacă acuzaţi administraţiile locale, acuzaţi în bună măsură şi PDL, şi PSD, şi UDMR, şi PNL, în funcţie de ponderea pe care o are fiecare partid politic în administraţia locală", a declarat şeful Executivului. El chiar i-a îndemnat pe senatorii opoziţiei să sesizeze DNA sau alte autorităţi ale statului cu privire la orice nereguli legate de licitaţiile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel