EXCLUSIV  Benzi dedicate în Capitală, anunțate de directorul STB: Trebuie să prioritizăm aceste vehicule și să nu mai rămânem blocați în intersecții

Adrian Criț, directorul general al STB, a venit cu precizări privitoare la benzile dedicate din Capitală.

Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București, spune că se încearcă optimizarea unor benzi dedicate de transport, care să fluidizeze traficul în Capitală la orele de vârf.

„Ceea ce se încearcă în acest moment este reprezentat de benzi dedicate în zona centrală, care să fie extinse înspre zona periferică a Bucureștiului, astfel încât să se creeze conexiuni cu tot ceea ce înseamnă artere principale de acces în București“, a spus directorul general al STB.

„Dumneavoastră ați fi de acord cu benzile dedicate, ar ajuta transportul în comun“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Ajută călătorii, pentru că dânșii trebuie să beneficieze de condiții cât mai bune de trafic și de un transport cât mai scurt de acasă la locul de muncă sau în alte părți.“, a completat Adrian Criț.

„Acest lucru ar fi ca în Paris, unde intră și taxiurile pe aceleași benzi?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Pe benzile dedicate intră transportul în comun și vehicule de intervenție, pompieri, mașini de poliție și ambulanțe. Trebuie să fie vehiculele care au prioritate și urmează, prin PNRR, să fie finanțat un sistem de prioritizare la nivelul întregii metropole, astfel încât cele patru elemente să concure la buna desfășurare a traficului în capitală. Trebuie să prioritizăm aceste vehicule și să nu mai rămânem blocați în anumite intersecții în unele intervale de timp“, a spus directorul STB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel