Avion Sala: Epava a fost localizată

Emiliano Sala
Emiliano Sala

Epava avionului în care fotbalistul Emiliano Sala a fost localizată.

Avionul care îl transporta pe fotbalistul argentinian Emiliano Sala a fost găsit pe fundul Canalului Mânecii în timpul unor căutări subacvatice, la aproape două săptămâni de la dispariţie, spulberând orice şansă de a se găsi supravieţuitori, informează AFP. 'Pot să confirm că aparatul a fost găsit', a declarat, duminică, un purtător de cuvânt al Biroului de anchetă britanic al accidentelor aeriene (AAIB), care nu a precizat însă când a fost localizat epava.

David Mearns, conducătorul societăţii Blue Water Recoveries, mandatată de familia atacantului pentru a efectua căutări subacvatice, a anunţat pe Twitter că epava a fost localizată duminică dimineaţă de o şalupă dotată cu sonare. După descoperirea epavei, ambarcaţiunea aparţinând AAIB, Geo Ocean III, s-a deplasat la faţa locului pentru 'a identifica vizual avionul', a explicat David Mearns pe Twitter. 'Gândurile noastre se îndreaptă către familiile şi prietenii lui Emiliano şi David Ibbotson (pilotul aparatului, n. red.)', a adăugat Mearns, precizând că 'o partea importantă a aparatului de zbor se găseşte pe fundul mării'. 'Nu pot să cred, este un vis, un vis urât', a reacţionat duminică Horacio Sala, tatăl jucătorului, după anunţul găsirii epavei. Horacio Sala, aflat la locuinţa sa din Progreso, în Argentina, a fost informat telefonic de către un reprezentant al AAIB.

Omagiu pe teren, la ultimul meci

Recent transferat de la FC Nantes la Cardiff City, Emiliano Sala se afla într-un avion privat care a dispărut deasupra Canalului Mânecii. Autorităţile au anunţat că au oprit definitiv operaţiunile de căutare a lui Sala şi pilotului David Ibbotson, întrucât şansele de supravieţuire au fost considerate minime. Jucătorul argentinian în vârstă de 28 de ani, autor a 12 goluri în prima jumătate a sezonului din Ligue 1 pentru Nantes, a fost transferat la Cardiff în schimbul unei sume record pentru un club galez, estimată de presă la 17 milioane euro.

Cardiff City i-a adus un omagiu lui Emiliano Sala, sâmbătă seara, cu ocazia meciului câştigat pe teren propriu, cu 2-0, în faţa formaţiei Bournemouth, în cadrul etapei a 25-a a campionatului de fotbal al Angliei. În programul oficial al meciului au fost dedicate câteva pagini fotbalistului argentinian, iar jucătorii au apărut la încălzire cu tricouri pe care era imprimată fotografia lui Sala. Înaintea fluierului de start, componenţii celor două formaţii au păstrat un moment de reculegere în memoria lui Emiliano Sala.

Citește și: 

Primele rezultate ale căutărilor fotbalistului dispărut, Emiliano Sala

Căutări fotbalist dispărut. Intervenții ale familiei și prietenilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel