Avertisment european: Bitcoin este "o iluzie periculoasă"

Preşedintele Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare din Franţa (AMF) a denunţat luni bitcoin ca fiind 'o iluzie periculoasă' şi un instrument pentru infractori.

Preşedintele Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare din Franţa (AMF) a denunţat luni bitcoin ca fiind 'o iluzie periculoasă' şi un instrument pentru infractori, pronunţându-se ferm împotriva criptomonedei, care a depăşit pragul de 11.000 de dolari, pentru prima dată de la lansare, transmite Bloomberg.

"Este un mod de a achiziţiona bunuri ilicite, de a face evaziune fiscală, de a dezvolta şi plăti pentru infracţiuni cibernetice. Dacă este o monedă, este una foarte proastă", a afirmat Robert Ophele, preşedintele AMF, într-un interviu acordat Bloomberg la Tokyo.

Oficialul a explicat că nu este sigur că ar vrea să reglementeze bitcoin deoarece nu are nici o legătură cu economia reală. Săptămâna trecută, şeful Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a afirmat că este prea devreme pentru banca sa să aibă nevoie de o strategie privind bitcoin şi nu o consideră o rezervă de valoare. Între timp, operatorii bursieri din SUA, inclusiv CME, au obţinut permisiunea de a începe tranzacţiile de contracte futures pentru bitcoin.

[citeste si]

'Este o provocare pentru guvernatorii băncilor centrale şi pentru autorităţile de supervizare. este o piaţă nereglementată şi trebuie să o spun: o iluzie periculoasă', a afirmat Robert Ophele.

Şi Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) i-a avertizat pe investitori cu privire la riscurile asociate cu achiziţionarea de criptomonede, insistând pe instabilitatea acestui nou tip de monedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel