Bitcoin a ajuns la o valoare ameţitoare

Moneda virtuală Bitcoin şi-a continuat joi aprecierea, atingând pentru prima dată în istorie o valoare de peste 15.000 de dolari.

Cripto-moneda Bitcoin şi-a continuat joi aprecierea, atingând pentru prima dată în istorie o valoare de peste 15.000 de dolari, în urma unei creşteri de peste 50% într-o singură săptămână, informează AFP.

În jurul orei 10:05 GMT, moneda virtuală înregistra o valoare record de 15.075,02 de dolari, după care a revenit sub pragul de 15.000 de dolari, potrivit datelor furnizate de agenţia Bloomberg. Moneda virtuală, care la data de 29 noiembrie a trecut pragul de 10.000 de dolari, a primit un nou impuls la sfârşitul săptămânii trecute după decizia organismului de reglementare a pieţelor financiare din SUA de a permite unui număr de doi operatori, CME Group şi CBOE Global Markets, să ofere contracte futures în bitcoin.

De asemenea, ASX Ltd., principala platformă pentru acţiuni şi produse derivate din Australia, a anunţat că va utiliza tehnologia blockchain (de stocare şi transmitere de informaţii care funcţionează fără un organ central de control) pentru a trata tranzacţiile în bitcoin. Potrivit analiştilor, acest lucru ar urma să dea un nou elan tranzacţiilor cu Bitcoin.

Însă, ascensiunea meteorică a Bitcoin, de la mai puţin de 1.000 de dolari la începutul anului la peste 15.000 de dolari în prezent, a atras atenţia autorităţilor de reglementare din întreaga lume. Anumiţi bancheri şi economişti, printre care şi laureatul premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, au apreciat că această cripto-monedă ar trebui interzisă.

[citeste si]

Tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei, după cum explică specialiştii în domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel