Coreea de Nord - SUA. Donald Trump, avertisment dur de la tribuna Adunării sud-coreene

trump
trump

Donald Trump a adresat, miercuri, la Seul, un avertisment "dictaturii crude" de la Phenian, relatează AFP.

"Toate națiunile responsabile trebuie să își unească forțele pentru a izola regimul brutal din Coreea de Nord", a declarat Donald Trump de la tribuna Adunării Naționale sud-coreene.

"Nu puteți sprijini, nu puteți aproviziona, nu puteți accepta", a adăugat el, citând China și Rusia, doi aliați tradiționali ai Phenianului.

"Nu ne subestimați, nu ne puneți la încercare", a mai spus președintele Statelor Unite la adresa Coreei de Nord în fața parlamentului de la Seul. "Ne vom apăra securitatea comună, prosperitatea noastră comună și libertatea noastră sfântă", a subliniat Donald Trump.

"Vremea forței a venit", a mai spus liderul administrației de la Casa Albă, într-un discurs deosebit de incisiv care a contrastat cu tonul mult mai reținut adoptat cu o zi înainte.

Donald Trump a început marți prima sa vizită oficială în Coreea de Sud, după luni de degradare continuă a situației din Peninsula Coreeană. Cauza o constituie intensificarea programelor militare ale Phenianului, care a realizat în septembrie cel de-al șaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum, și a testat mai multe rachete susceptibile potențial să atingă teritoriul american.

"Nu vom lăsa ca orașele americane să fie amenințate cu distrugerea", a avertizat el miercuri.

"Armele pe care le dobândiți nu vă întăresc securitatea", a declarat Donald Trump în ceea ce a prezentat ca un mesaj direct liderului nord-coreean, Kim Jong-Un. "Ele expun regimul vostru unui mare pericol", a continuat el.

[citeste si]

"În pofida tuturor crimelor pe care le-ați comis împotriva lui Dumnezeu și a omului, vă vom oferi un drum către un viitor mai bun", a adăugat președintele american, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel