AUTOSTRADĂ PITEȘTI-SIBIU. Tăriceanu: Aș face o curățenie în minister

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a afirmat că realizarea tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu este un proiect-cheie pentru economia românească. 

”Unul dintre marile proiecte care ni se par esenţiale, eu l-aş numi proiect de prioritate zero şi care pentru noi va fi criteriu de evaluare a acestui Guvern, este vorba de autostrada Piteşti-Sibiu. Pentru că acest tronson-autostradă va permite închiderea coridorului 4, care să facă legătura între Marea Neagră - Portul Constanţa şi centrul şi vestul Europei, vital pentru economia românească. Pentru că toată ponderea mare a economiei româneşti este situată în sudul şi vestul ţării şi fără această autostradă economia se sufocă”, a precizat Tăriceanu la o conferinţă de presă.

Ministerul Turismului, CRITICAT

El a criticat Ministerul Transporturilor pentru "crasa incapacitate" de gestionare a marilor proiecte şi a fondurilor europene.

”În locul ministrului Transporturilor, aş face acolo o curăţenie în minister, pentru că ori de câte ori te duci acolo, primul răspuns pe care îl primeşti este că nu se poate. La ei nu se poate nimic, vor să facă autostrada Piteşti-Sibiu cu studiile de fezabilitate din 2007. Bineînţeles că au pierdut finanţarea europeană. Lucrurile astea vorbesc de la sine şi sigur că ministrul Transporturilor are o sarcină foarte grea. Dar nu este numai responsabilitatea ministerului, pentru că acolo conlucrează şi Ministerul de Finanţe, şi Ministerul Mediului, pentru analiză ş.a.m.d. Deci e un proiect-cheie care trebuie să repună Ministerul Transporturilor în capacitatea de gestionare a marilor proiecte”, a afirmat Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel