Asociaţia prostituatelor "Maria Magdalena" din România a aderat la manifestul prostituatelor din Europa. Vezi aici cerinţele

manifestul prostituatelor
manifestul prostituatelor

Prostituatele din România şi-au format o asociaţie numită simbolic "Maria Magdalena" după numele prostituatei care l-a urmat pe Iisus ca discipol. Asociaţia Română Anti Sida, în cadrul unui proiect, a iniţiat un manifest prin care, fiecare practicantă de sex comercial, să aducă propuneri cu ceea ce ar dori să se schimbe. La final, documentul va fi un "Manifest al prostituatelor din România". Dar, pentru că manifestul românesc este încă în stadiul de proiect, prostituatele de la noi s-au raliat celui european realizat în 2005 la Bruxelles şi adoptat de practicante din 27 de ţări.

"Provenim din tări diferite şi ne ne despart multe obiceiuri, dar am descoperit că ne confruntăm de multe ori aceleaşi probleme în activitatea şi în vieţile noastre. În cadrul acestui document vom încerca să explicăm care sunt discriminările şi nedreptăţile cu care ne confruntăm zilnic în special cele de natură sexuală. Manifestul este viziunea noastră prin care am dori să construim o societate mai echilibrată, în care în care lucrătorii sexuali, drepturile lor şi dreptul la muncă să le fie recunoscute şi apreciate", se arată în prologul manifestului.

Dincolo de o simplă toleranţă şi compasiune, dorim recunoaşterea drepturilor

Trăim într-o societate în care serviciile sunt cumpărate şi vândute. Sexul  este unul din aceste servicii, astfel furnizarea de servicii sexuale nu ar trebui să fie incriminată.

Condamnare lucrătorilor  sexuali din punct de vedere al moralei religioase sau sexuale este inacceptabilă. Toţi oamenii au dreptul de a avea propriile moralităţi religioase şi sexuale, aşadar morala nu ar trebui să fie impusă sau determinată de o decizie politică.

Dorim să avem o societate în care lucrătorii sexuali nu sunt supuşi oprobiului public.

Condamnăm ipocrizia societăţii noastre pentru că serviciile noastre sunt utilizate, dar profesia nu ne este recunoscută şi este ilegală.  Acest lucru produce un abuz al legislaţiei şi determină o lipsă de predictibilitate asupra muncii şi vieţii noastre.

Ne opunem incriminării lucrătorilor sexuali, partenerilor lor, clienţilor, managerilor şi tututor celor care sunt implicaţi în această activitate. Incriminarea generează lipsa egalităţii în faţa legii pentru lucrătorii sexuali.

Migraţia joacă un rol important în atingerea cerinţelor pieţei forţei de muncă. Noi cerem guvernelor noastre să recunoască  şi să aplice drepturile fundamentale ale omului,  drepturile muncii şi cele civile pentru imigranţi.

Citeşte şi:

Povestea celei mai vechi prostituate din Bucureşti. Vândută în 3 ţări, la apus de carieră a scăpat de peşti şi s-a retras în Grozăveşti

Dreptul de a nu fi discriminat

Cerem încetarea discriminărilor şi a abuzurilor de putere din partea poliţiei şi a autorităţilor publice. Oferirea de servicii sexuale nu este o invitaţie la violenţă. Lucrătorii sexuali trebuie să înceapă să aibă credibilitate. Cerem ca abuzurile împotriva noastră şi mărturiile noastre să fie luate în serios de către justiţie Lucrătorilor sexuali ar trebui, în aceeaşi măsură ca oricărei alte persoane, să le fie acordată prezumţia de nevinovăţie, până când vinovăţia este dovedită. Defăimarea lucrătorilor sexuali incită la discriminare şi ură. Cerem ca lucrătorii sexuali fie protejaţi prin legislaţia anti-discriminare.

Dreptul asupra corpului nostru

Sexul consimţit, prin definiţie, este o muncă. Dacă nu este vorba de sex consimţit vorbim despre viol sau sclavie.  Ne cerem dreptul nostru ca fiinţe umane de a ne folosi corpurile cum considerăm de cuvinţă, inclusiv dreptul de a stabili relaţii sexuale consensuale, indiferent de gen, etnie sau de partener, indiferent dacă aceştia plătesc sau nu.

Dreptul de a fi ascultat

Ne afirmăm dreptul nostru de a participa la forumuri şi dezbateri publice atunci când ne sunt stabilite regulile şi condiţiile de muncă .

Cerem ca vocile noastre să fie auzite, ascultate şi respectate. Experienţele noastre sunt diverse, dar toate sunt valide, iar noi îi condamnăm pe cei care ne îngrădesc dreptul de a fi ascultaţi şi spun că nu avem capacitatea de a lua decizii sau de a ne articula nevoile.

Cerem dreptul de a ne asocia şi de a ne aduna

Ne afirmăm dreptul nostru de a forma şi adera la asociaţii profesionale şi sindicate.Ne afirmăm dreptul nostru de a demonstra public. Cerem dreptul de a forma parteneriate de afaceri, atât formale cât şi informale şi de a participa la proiecte sociale.

Dreptul de a ne mişca liber pe piaţa muncii

Ne afirmăm dreptul nostru de sta în toate spaţiile publice. Noi afirmăm dreptul tuturor persoanelor de a se deplasa în interiorul unei tări dar şi în afara ei atât în scop personal, cât şi financiar.

Interzicerea traficului ascunde de fapt problema imigranţilor. O astfel de abordare simplistă a unei probleme atât de complexe nu face decât să sporească gradul de discriminare, violenţa şi exploatarea imigranţilor sau lucrătorilor care practică sexul. Violenţa, constrângerile şi exploatarea legate de migraţie şi de practicarea sexului comercial trebuie să fie înţeleasă şi abordată într-un cadru de recunoaştere a drepturilor fundamentale şi punerea în  valoare a migranţilor.

Politicile restrictive ale migraţiei şi legislaţia anti-prostituţie trebuie să fie identificate ca factori care contribuie la încălcarea drepturilor imigranţilor.

Practicile de muncă forţată şi de sclavie sunt posibile în multe meserii, dar dacă cadrul legal ar fi mai bine stabilit ar creşte şansa de a denunţa astfel de practici şi de a preveni abuzurile.

Cerem guvernelor noastre să acorde prioritate şi să protejeze drepturile omului, ale victimelor forţate să practice munca împotriva voinţei lor, indiferent cum au ajuns în situaţia respectivă şi indiferent de capacitatea sau de dorinţa lor de a coopera sau de dorinţa de a depune mărturie în faţa autorităţilor.

Facem apel la guverne noastră să ofere oferi azil victimelor muncii forţate şi celor care suferă de pe urma sclaviei şi să ofere sprijin familiilor şi prietenilor lor. Imposibilitatea de a face acest lucru perpetuează exploatarea acestora şi în cele din urmă încalcă drepturile fundamentale ale omului.

Abuzarea practicanţilor de sex comercial

Abuzurile se întâmplă în timpul activităţii sexuale, dar nu asta defineşte acest concept.

Orice teorie care defineşte practicarea sexului comercial ca o activitate cu risc de violenţă este o abordare simplistă, care neagă diversitatea şi ne reduce la stadiul de victime neajutorate. Acesta subminează autonomia şi dreptul la autodeterminare.

Legislaţiile restrictive contribuie la discriminare, stigmatizarea şi abuzul de prostituatelor. Cerem guvernelor noastre dezincrimineze sexul comercial. Cerem dreptul de a raporta abuzurile împotriva noastră, fără riscul urmăririi penale. Acordarea de drepturi pentru lucrătorii sexuali le-ar permite să raporteze încălcări ale drepturilor omului. Cereme protecţie împotriva celor care ne ameninţă familiile. Cerem implementarea unor metode care ne permit să rămânem anonimi în urma raportării nemulţumirilor şi abuzurilor împotriva noastră.

Abuzul împotriva minorilor pentru a practica activităţi sexuale

Este esenţial faptul că educaţia se concentrează asupra creării tinerilor de a avea o viaţa sexuală autonomă.

Cerem ca suport, servicii de informare care să fie furnizate pentru tineri pentru a le da şansa unor alegeri reale şi posibilitatea unei alternative.

Minorii ar trebui să aibă un punct de vedere în conceperea legislaţiei şi a politicilor care îi vizează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel