Primul semn al Apocalipsei? Asteroidul care se apropie de Pământ poate fi urmărit live. Video

Asteroid
Asteroid

Asteroidul uriaș care va trece miercuri pe lângă Pământ va putea fi urmărit de către pasionații de astronomie în direct, pe computerele lor. Aventura acestuia prin galaxie va putea fi urmărită începând de marți seara.

Asteroidul 4179 Toutatis, care are aproape 5 km lungime, se va apropia la 7 milioane de kilometri de Terra miercuri, 12 decembrie. Acesta nu va pune în pericol planeta noastră, însă va oferi un spectacol superb pasionaţilor de astronomie, ce va putea fi urmărit pe parcursul a mai multe zile, spun cercetătorii.

Obiectul spaţial va putea fi văzut doar prin telescoapele performante, însă Slooh Space Camera şi Virtual Telescope Project vor transmite în direct, pe computere, evenimentul.

Slooh va transmite trecerea asteroidului de la un observator din Insulele Canare, începând cu ziua de marţi, 11 decembrie, la ora 22:00, ora României. La ora 05:00, ora României, Slooh va transmite şi de la un telescop din Arizona.

Virtual Telescope Project va transmite evenimentul joi, 13 decembrie, începând de la ora 22:00, ora României, de la Observatorul Bellatrix din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel