Antonescu despre un nou acord cu FMI: Băsescu decide neconstituţional când şi cum se încheie acordul

 Crin Antonescu a criticat varianta încheierii unui nou acord cu FMI, remarcând faptul că, încă o dată, preşedintele Traian Băsescu decide în afara Constituţiei când şi cum se încheie un acord cu Fondul.

”Despre ideea vechiului acord cu FMI, ştiţi ce părere avem, şi în afară de a remarca încă o dată faptul că, în afara Constituţiei, preşedintele decide în România când şi cum se încheie un acord cu FMI, repet, cu totul în afara Constituţiei, nu pot să spun decât ceea ce au mai spus şi alţii: avem un preşedinte, avem un prim-ministru, avem miniştri de Finanţe care nu ştiu altceva decât atunci când au terminat banii să împrumute alţii. Nenorocirea este că dânşii împrumută şi noi vom plăti", a declarat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că, în 2011, România va semna un nou acord cu FMI, precizând că, deşi statul român vrea, nimeni nu îl împrumută acum pe termen lung, din cauza deficitelor structurale.

"Nimeni în momentul de faţă nu împrumută România pe termen lung, din cauza deficitelor structurale", a afirmat şeful statului. El a precizat că România are "probleme uriaşe să contracteze împrumuturi cu scadenţa la trei ani".

"România ar vrea, dar, datorită dezechilibrelor macroeconomice, nimeni nu o împrumută pe termen lung", a subliniat preşedintele Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel