Andreea Bălan, operată de urgență. Ciuhodaru: Este o stare critică. Poate duce la alte complicații

Andreea Bălan
Andreea Bălan

Andreea Bălan a suferit o nouă intervenție chirurgicală după ce a fost operată în urma unui stop cardio-respirat suferit în timpul celei de-a doua nașteri. Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat intervenția artistei și ceea ce i se poate întâmpla.

Nașterea prin cezariană este o intervenție chirurgicală complexă, iar în perioada imediat următoare acestui eveniment ar trebui să fie o simplă monitorizare. Complicațiile de acest tip, hemoragic, nu sunt o surpriză, sunt suficient de frecvente, iar de aceea trebuie îngrijit cu mare atenție plaga operatorie. În afară de regulile de îngrijire stricte, de curățarea cu betadină, se poate ca la un moment dat să se întâmple acest hematom la nivelul plăgii operatorie care necesită intervenție de urgență în sensul urmăririi și refacerii structurii, a declarat Tudor Ciuhodaru, prezent prin legătură telefonică, la Antena 3. 

Hematomul poate fi provocat și din vreo culpă medicală?

Îmi este greu să spun asta într-o astfel de situație. Orice situație de acest gen trebuie analizată, dar este o complicație frecventă după astfel de intervenții. Dacă vorbim despre o cezariană de urgență care a necesitat măsuri de resuscitare, manevrele au fost făcute cu maximă viteză pentru salvarea vieții, se poate lua în calcul o astfel de situație.

După o intervenție de cezariană sau nerespectarea repaosului poate să ducă la un astfel de hematom în zona intervenției chirurgicale, iar cei care o monitorizează acum vor evalua cât se poate de corect gravitatea și ceea ce a determinat-o, a spus medicul.

Îi poate pune viața în pericol?

Stopul cardio-respirator resuscitat este o stare critică, fără discuție, iar cu alte patologii asociate poate să aibă un prognostic cel puțin rezervat de o astfel de evoluție, chiar și la pacienții sănătoși, cu o altă patologie se poate suprainfecta și poate duce la alte complicații. Intervenția rapidă poate soluționa aceste lucruri și să nu se ajungă la complicații de alt tip, a adăugat medicul Ciuhodaru, în emisiunea Previziuni, la Antena 3.

Potrivit spynews.ro, medicii au descoperit că s-au format niște hematoame sub operația pe care a suferit-o când a născut, motiv pentru care s-a intervenit urgent, fiind nevoie de încă o intervenție chirurgicală.

Vezi și: Andreea Bălan, operată de urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel