EXCLUSIV  Analiza alegerilor din București, de la firul ierbii. Șofer de ride-sharing: ”Ce facem aici, dinastie? A intrat pe TikTok și-n loc să zică interpelări, zicea repelări...”

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Ce crede românul simplu, dar informat, care pune ștampila la alegerile din București? 

Mergând cu Bolt, am fost surprinsă de analiza șoferului, care, informat despre scena politică, ultimele evenimente și, cu o capacitate de a face o alegere justificată, mi-a explicat cum ar ajunge să-l voteze pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, deși nu l-a plăcut niciodată. Indiferent de opțiunea de vot, importantă este alegerea informată și justificată. 

”Ce facem aici, dinastia Piedone?” a întrebat el cu referire la impunerea fiului lui Cristian Popescu Piedone drept candidat pentru Primăria Sectorului 5.  ”Când a fost întrebat ce a făcut fiul său în anii ăștia în Parlament, a intrat el să spună pe TikTok. Și spunea ”repelări”, nu interpelări” a remarcat șoferul. 

”Cu doctorul n-am nimic, dar nu-l cunosc, e necunoscut, și când l-am auzit că-mi vorbea despre gardurile din parc... păi am rezolvat toate problemele Bucureștiului - că am făcut 80 de minute de la Grozăvești până la aeroport - ca să ajungem la gardurile din parc?” a continuat argumentarea. 

”Nu-mi place de Nicușor Dan, nu mi-a plăcut niciodată, dar n-am pe cine să votez, e singura alegere pe care o pot face dintre ei” mi-a mai spus șoferul. 

Întrebat dar de cine-i place de pe scena politică, mi-a răspuns că ”nu știu cât a luat, pentru ea sau pentru alții, dar Gabriela Firea, care a și făcut”. 

”O vină morală are”

Cât despre Cristian Popescu Piedone, împotriva căruia se va duce votul său, reprezentant al electoratului simplu, dar bine informat, a mai spus că se crede intangibil după ce a fost achitat, ”dar o vină morală are”. ”Astăzi de ce verifică fiecare copăcel?” a continuat el. Totodată, se arată contrariat, întrebând cu ce autoritate dărâmă Cristian Popescu Piedone corturile de prin București, unde se strâng semnături. ”Dacă tu ai cortul lângă al lui, de ce cortul tău să stea în picioare și al lui nu? Strânge semnături, nu are dreptul ăsta?” a continuat analiza șoferul, care se recomandă ca un om simplu, fără cunoaștere aprofundată, dar este imaginea unui electoral informat, ce ridică anumite probleme ce, în final, îi influențează votul. 

Totodată, el a dat, în acest context, exemplul protestului taximetriștilor, care, în opinia sa, tot ce au vrut a fost ”să moară și capra vecinului”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel