DCNews Lifestyle Reţetă de brânză proaspătă de casă. Ingredientul de care nu ştiai

Reţetă de brânză proaspătă de casă. Ingredientul de care nu ştiai

Brânză

Ingrediente

1,5 litru de lapte de vacă

Sucul unei lămâi

Un iaurt natural. 

Un praf de sare.

Mod de preparare

Primul pas este încălzirea laptelui. Este foarte important să aveţi grijă să nu fiarbă.  

Pasul 2. După ce aţi încălzit laptele, adăugaţi sucul de lămâie şi iaurtul. Amestecaţi câteva minute. 

Pasul 3. Puneți o cârpă peste o cratiță mare. Începeți să turnați amestecul preparat anterior, adăugați un praf de sare și strângeţi bine, astfel încât să curgă tot lichidul. Lăsaţi-o să stea stea timp de o oră. După acest timp, puneți amestecul într-o matriță, presând bine cu mâinile și păstrați-l în frigider pentru cel puțin 5 ore.

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele