DCNews Lifestyle Nu mai folosiţi ulei de măsline când gătiţi. Toate gospodinele trebuie să ştie asta

Nu mai folosiţi ulei de măsline când gătiţi. Toate gospodinele trebuie să ştie asta

ulei-de-masline

Uleiul de măsine s-a dovedit a fi foarte periculos pentru sănătate în momentul în care este încălzit. Atunci, structura sa chimică se schimbă și pierde proprietățile pentru care este atât de faimos. Aceasta înseamnă că apare oxidarea, ceea ce promovează apariția radicalilor liberi. Totul pare foarte complicat, dar înseamnă doar că anumite părți nesănătoase intră în corpul tău și aderă la celulele sănătoase. 

Folosiţi uleiul de măsline pentru prepararea salatei, pâinii sau a cărnii. Este sănătos dacă este consumat la temperatura camerei. 

Încălzirea uleiului poate avea următoarele consecințe

Hipertensiune arterială

Arterioscleroză

Pielea îmbătrânește mai repede

Risc crescut de cancer

Cele mai bune uleiuri de gătit sunt:

Unt

Ulei de nucă de cocos

Ghee

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele