DCNews Lifestyle De ce e bine să mâncăm roşii

De ce e bine să mâncăm roşii

rosii romanesti

Sanatatea inimii

Boala cardiacă, inclusiv atacurile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, este cea mai frecventă cauză de deces din lume. Un studiu la bărbații de vârstă mijlocie a legat nivelul scăzut de licopen și betacaroten în sânge de riscul crescut de atacuri de inimă și accidente vasculare cerebrale.

Studiile clinice sugerează că suplimentarea cu licopen poate ajuta la scăderea colesterolului.

Tomatele au efect protector asupra stratului interior al vaselor de sânge și pot scădea riscul de coagulare a sângelui.

Prevenirea cancerului

Studiile au evidențiat legăturile dintre tomate - și produsele din tomate - și mai puține incidențe de cancer de prostată, plămâni și stomac.

În timp ce conținutul ridicat de licopen este considerat responsabil, cercetarea umană de înaltă calitate a trebuit să confirme cauza acestor beneficii.

Un studiu efectuat la femei arată că concentrațiile mari de carotenoizi - găsite în cantități mari în tomate - pot proteja împotriva cancerului mamar.

Sănătatea pielii

Tomatele sunt considerate benefice pentru sănătatea pielii. Alimentele bogate în licopen și alți compuși ai plantelor pot proteja împotriva arsurilor solare.

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele