Durata prelucrării termice a legumelor nu trebuie prelungită deoarece scade calităţile nutritive ale mâncărurilor.
Durata fierberii pentru mai multe tipuri de legume:
1. Cartofii - 30 minute
2. Sfecla necurăţată - 1 oră şi 10 minute
3. Varza tăiată felii - 15 minute
4. Morcovul netăiat - 25 minute
5. Ștevia - 10 minute
6. Conopida întrega - 20-25 minute
7. Varza albă tăiată - durata înăbuşirii este de 1 oră
8. Varza murată - 2 ore
*Aceste reguli au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: De ce nu trebuie să pui niciodată cartofii la fiert în apă rece. Cea mai mare greșeală!
Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor