Gastroenterologul Saurabh Sethi, format la Harvard și Stanford, a spus care sunt cele trei alimente care nu trebuie să lipsească din dieta unei femei de peste 30 de ani. Aceste informații le-a împărtășit pe profilul său de Instagram.
Există trei superalimente pe care „toată femeia de peste 30 de ani ar trebui să le cunoască”. Acestea sunt: conopida, ciupercile și ceaiul verde, deoarece au mari avantaje pentru sănătatea femeilor. Îți explicăm care sunt acestea.
Conopida
În primul rând, conopida este bogată în antioxidanți și protejează creierul împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Aceasta este o boală care afectează mai frecvent femeile. Vitamina C contribuie la protecția celulelor împotriva daunelor oxidative și îmbunătățește absorbția fierului. De asemenea, conținutul ridicat de potasiu din conopidă contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor, precum și la menținerea tensiunii arteriale normale.
Ciupercile
Următoarele alimente pe care le recomandă să fie incluse în dietă sunt ciupercile. Sunt cunoscute pentru beneficiile lor în ceea ce privește reducerea daunele neurodegenerative ale unor patologii, cum ar fi Alzheimer. Așa cum spune Sethi, „pot reduce riscul cu până la 60% în rândul femeilor care le consumă”.
Ceai verde
Acesta este ultimul produs pe care îl subliniază expertul: ceaiul verde. Este o băutură perfectă pentru a preveni retenția de lichide, având un efect depurativ și antiinflamator, datorită conținutului său ridicat de antioxidanți. Preprevine daunele oxidative ale celulelor și creierului și i s-au asociat beneficii pentru longevitate.