EXCLUSIV  Alianța Vestului, de când e pusă la cale. Informațiile ies la suprafață: Legătură cu Iohannis și Cioloș

Alianța Vestului este o mișcare politică comentată, criticată, analizată. 

Marele anunț al alianței din vest a fost făcut la începutul lunii decembrie. Emil Boc a scris, pe Facebook, în 9 decembrie, că a semnat ”Alianța Vestului” cu primarii din Timișoara, Oradea și Arad și că au ca scop ”initiativa pentru sustinerea investitiilor, a locurilor de munca, a infrastructurii si pentru mai buna absorbtie a fondurilor europene”. El a subliniat că nu are nicio legătură cu separatismul teritorial și susține că nu e un proiect îndreptat împotriva Guvernului României, ci împreună cu Guvernul. Prin asociere, primarii Emil Boc, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă și Ilie Bolojan ar urmări să promoveze și susțină importante proiecte de infrastructură, inclusiv din fonduri europene. Ei au mai multe direcții, transmise de primarul Clujului pe Facebook. 

De ce spune Emil Boc că nu e o alianță împotriva Guvernului 


Anul trecut, în 2017, prin aprilie-mai, se vorbea despre ”Liga Vestului”, făcută după modelul ”Ligii Nordului”. Se spunea că se lucrează intens această ligă care urma să susțină, în viitorul apropiat, ”un cuplu format din Klaus Iohannis la Președinție și Dacian Cioloș la Palatul Victoria”. Atunci se vorbea de cinci orașe spre care urmau să se ducă toate resursele: ”Oradea, Timișoara, Clujul, Aradul și, bineînțeles, Sibiul”. Toate sunt incluse în ”Alianța Vestului”, mai puțin Sibiul, orașul ce l-a dat președinte pe Klaus Iohannis. Atunci se spunea că reprezentant al președintelui ar urma să fie un lider de la Forumul Democrat German. Tot în 2017, se specula că alianța ar viza direct Guvernul. 

Vezi mai mult aici: LIGA VESTULUI cu Iohannis și Cioloș. Mișcare BOMBĂ în politică

Într-un interviu pentru DCNews din 2017, jurnalistul Rareș Bogdan spunea despre ceea ce la vremea respectivă se specula că se va numi ”Liga Vestului”: ”Sunt un ardelean 100% care iubește Transilvania într-un mod cum poți să-ți iubești numai familia, dar care nu va uita niciodată să mulțumească celor din Sud și celor din Moldova fiindcă au eliberat pământul meu. Fără 840.000 de români prost echipați și prost antrenați care au eliberat Ardealul, Ardealul nu putea să se unească cu România. Eu sunt un ardelean care iubește locurile acelea, dar cred numai în România dodoloață. Nu aș milita niciodată pentru regionalizare.”. 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV Liga Vestului, alianța care face praf Guvernul. Rareș Bogdan, reacție tăioasă: O prostie, o intoxicare

În schimb, tot atunci, când a pus bazele a ceea ce astăzi este partidul PLUS, Dacian Cioloș spunea că ”V-am spus că facem lucrurile... ardelenește, le facem temeinic și, mai ales, lucrăm în echipă”. 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV Liga Vestului și platforma lui Cioloș. Frază-cheie spusă de tehnocrat, GAFĂ sau SCĂPARE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel