EXCLUSIV  Liga Vestului și platforma lui Cioloș. Frază-cheie spusă de tehnocrat, GAFĂ sau SCĂPARE

Dacian Cioloș i-a invitat miercuri pe cetățeni să se înscrie în Platforma România 100. Doar că anunțând noua sa mișcare, fostul premier a scăpat o frază cheie.

"V-am spus că facem lucrurile... ardelenește, le facem temeinic și, mai ales, lucrăm în echipă", a zis Dacian Cioloș.

Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat că declarația de mai sus a fost făcută la aproape două săptămâni după ce, în presă, a fost lansată ipoteza că va apărea un nou proiect politic pe cât de surprinzator, pe atât de controversat - Liga Vestului care ar urma să susțină, pentru viitorul apropiat, un cuplu format din Klaus Iohannis la Președinție și Dacian Cioloș la Palatul Victoria.

Așadar, "V-am spus că facem lucrurile... ardelenește" este fie o scăpare, fie o greșeală de PR, adică Dacian Cioloș încearcă să se autohtonizeze pentru că de multe ori i s-a pus eticheta de "omul Bruxellesului". Astfel, el încearcă să pară că este "de-al locului", cum s-a întâmplat în cazul luptei sale pentru Cumințenia Pământului, încercând astfel să atragă caracterul național. La fel este și în prezent, doar că acum se regionalizează. Dacă vii și îți faci un partid, îți dorești să câștigi peste tot, nu doar într-o anumită zonă. Nu anunți că faci lucrurile ardelenește riscând să-i superi pe românii din Moldova, Muntenia sau Dobrogea.

În plus, un alt aspect important este că promovarea platformei România 100 în preajma congresului USR arată că Dacian Cioloș negociează de pe poziții de forță.

[citeste si]

Fostul premier i-a chemat pe români să se înscrie în Platforma România 100, "o mișcare cetățenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului civic și politic românesc și atingerea adevăratului potențial de dezvoltare a României".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel