EXCLUSIV  Alianță de guvernare. Băsescu anunță premierul PNL-PMP

Traian Băsescu a dezvăluit planurile PMP pentru a ajunge la guvernare și persoana pe care o vede în funcția de premier al guvernului de centru-dreapta PNL-PMP.

Niels Schneker a evocat, în emisiunea Andreei Crețulescu, un scenariu potrivit căruia Traian Băsescu ar putea să preia conducerea PNL.  PMP, care ar lua 10% la alegerile parlamentare, ar urma să fie partidul balama, cu care PNL formează majoritatea, a susținut Schneker. Condiția PMP ar fi ca Traian Băsescu să fie numit premier, iar odată ajuns în această poziție, ar putea prelua și partidul.

Traian Băsescu a intervenit telefonic și a spus că nu dorește să fie premier și că nu mai are ambiții politice personale. Băsescu a recunoscut, însă, că PMP are ca obiectiv intrarea la guvernare. Partidele de centru-dreapta sunt în criză de lideri, a adăugat Traian Băsescu. Dacă dv. nu, atunci cine, a fost întrebat din platou.

"Cred că ar trebui să ne orientăm către Cioloș în momentul de față”, a spus Traian Băsescu.

Cioloș va fi membru de partid

Cioloș, șeful unui guvern-dezastru, ar fi bun de premier, a întrebat Bogdan Chirieac?

”Cioloș are viziune, dar are o echipă proastă, lipsită de curaj și formată din funcționari de mâna a doua din instituții europene și bancare, și-a argumentat Traian Băsescu propunerea ca Dacian Cioloș să conducă guvernul PNL-PMP. ”Cioloș va fi membru de partid”, a prezis fostul președinte.

”Mai știm cum se face majoritatea”

”Mi-aș dori ca Dreapta să câștige alegerile, chiar dacă este puțin probabil. Oricât ar vrea președintele Iohannis, acesta va trebui să țină cont  de o majoritate de 50%”, a spus Băsescu, referindu-se la alianța PSD-ALDE.

Alte forțe ar putea constitui majoritatea, a întrebat Bogdan Chirieac?

”Lăsați, dl. Chirieac, mai știm cum se face majoritatea și cum s-o fi făcut”, a răspuns Traian Băsescu, care în 2004, ca președinte, a nominalizat un premier din Alianța DA,  aflată pe locul al doilea, iar majoritatea a fost constituită prin reorientarea unor parlamentari intrați pe lista PSD-PUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel