Activele Mercedes-Benz din Rusia, cumpărate de Avtodom

Activele Mercedes-Benz din Rusia, cumpărate de Avtodom / Foto: Agerpres
Activele Mercedes-Benz din Rusia, cumpărate de Avtodom / Foto: Agerpres

Avtodom a încheiat afacerea pentru achiziționarea tuturor activelor Mercedes-Benz în Rusia

Grupul de dealeri "Avtodom" a anunțat încheierea unui acord de achiziție a activelor rusești ale producătorului auto german Mercedes-Benz, scrie Interfax.

Potrivit holdingului, etapa finală a tranzacției de transfer de participații și acțiuni ale Mercedes-Benz AG în subsidiarele ruse, inclusiv Mercedes-Benz Rus JSC (distribuitor oficial în Federația Rusă), Mercedes-Benz Manufacturing Rus LLC (MBMR), uzina de automobile din regiunea Moscova), OOO Mercedes-Benz Bank Rus, OOO Mercedes-Benz Financial Services Rus (filiala de leasing) și OOO Mercedes-Benz Capital Rus (angajată în leasing, factoring și asigurări auto).

"A fost un proces lung și dificil de transfer al activelor străine către un investitor local. Acum că afacerea este încheiată, suntem încântați să anunțăm reluarea timpurie a service-ului auto Mercedes-Benz în Rusia și activitatea altor companii. Astăzi, toată lumea este îngrijorată de ce se va întâmpla cu uzina. În viitorul apropiat, vom putea numi partenerul nostru tehnologic și vom putea împărtăși planuri de reluare a producției. Cel mai important factor pentru noi este păstrarea locurilor de muncă ale angajaților", a declarat Andrey Olkhovsky, CEO al companiei Avtodom.

Când vor fi produse primele mașini

Dealerul notează că opțiunile pentru a atrage un partener pentru a reporni uzina de mașini de lângă Moscova sunt în curs de elaborare împreună cu Ministerul Industriei și Comerțului al Federației Ruse. Uzina MBMR din parcul industrial Esipovo din regiunea Moscova, care a fost achiziționată de dealer, a fost construită pe parcursul a doi ani și deschisă în primăvara anului 2019. Facilitățile sale de producție permit producerea a 25-30 de mii de mașini pe an, într-un ciclu complet. Primul model al întreprinderii a fost sedan clasa E. S-a planificat lansarea treptată a producției de SUV-uri GLE, GLC și GLS.

Suma tranzacției pentru vânzarea activelor rusești ale Mercedes nu a fost dezvăluită. La sfârșitul lunii noiembrie, Avtodom a raportat că i s-a oferit opțiunea de a răscumpăra acțiuni la persoanele juridice transferate "la un preț de piață corect, care urmează să fie stabilit de un evaluator independent".

După cum se menționează în mesajul Mercedes-Benz Rus JSC, după finalizarea tranzacției, compania va continua să ofere suport în garanție și să îndeplinească toate obligațiile stipulate de acoperirea certificatelor de service valabile, inclusiv un pachet de service post-garanție pentru  mașinile Mercedes vândute oficial mai devreme prin distribuitori cu amănuntul și dealeri Mercedes-Benz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel