Acciza carburanți. Lider PNL, solicitare de urgență către Ionuț Mișa

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, să transmită în scris analiza instituţiei pe care o conduce privind impactul pe care supraaciza aplicată carburanţilor o va produce asupra preţurilor de consum, în special după lichidarea stocurilor de carburanţi neaccizate.

Astăzi a intrat în vigoare a doua majorare a accizei la combustilibi, de 16 bani pe litru. În acest context, liderul pieţei distribuţiei de carburanţi în România a majorat preţurile atât la benzină, cât şi la motorină cu 5 bani pe litru în noaptea de sâmbătă spre duminică.

”În realitate, românii au parte de o lipsă totală de respect din partea actualei puteri. Guvernul Tudose, în încercarea disperată de a susține promisiunile populiste ale liderilor Dragnea și Tăriceanu, modifică, de la o zi la alta, politica fiscală a țării. Cel mai recent exemplu de impredictibilitate este al accizei suplimentare la carburanți, eliminată în ianuarie 2017 și reintrodusă în septembrie 2017. Această măsură are deja ca rezultat creșterea prețului la carburanți, cu efectul bulgărelui de zăpadă asupra tuturor celorlalte prețuri. Chiar dacă aceste evoluții sunt evidente, premierul Tudose a declarat că «Uraganele au crescut prețul carburanților, nu acciza». Ca să nu mai vorbim de declarația domnului Tăriceanu, care arată desprinderea de realitate a actualei puteri”, punctează Dumitru Oprea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel