Un ministru tehnocrat, trimis acasă după ultima gafă din Guvernul Cioloș

Senatorul PSD Sorin Bota arată ultima gafă din Guvernul Cioloș, a ministrului Transporturilor, Dan Costescu, și subliniază că acesta trebuie să plece. 

"Iată că și ministrul Transporturilor reușește marea performanță de a se înscrie în rândul tehnocraților care spun lucruri trăznite. Recent acesta a declarat că „situaţia drumurilor trebuie îmbunătăţită urgent, iar românii trebuie să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai mai bine, transportul cu trenul fiind "un lux".” Domnule ministru, probabil că încă nu ați aflat faptul că CFR călători desfășoară un serviciu public pentru care încasează și subvenție.

[citeste si]    

Acest lucru nu poate fi considerat lux, iar trenurile de rang superior trebuie să fie într-adevar de rang superior, nu doar să încaseze bani mai mulți și să meargă ca cele de rang inferior. Dacă ați gestiona mai bine sectorul feroviar (că în ceea ce privește sectorul rutier ne-am lămurit), pe care l-ați condus și ca director general și îl conduceți și ca ministru, cu absorbție de fonduri zero, ați reuși probabil performanța ca transportul pe calea ferată, așa cum prevăd toate politicile europene (dacă ați auzit de așa ceva), să preia din traficul rutier.

Publicul călător trebuie să aibă posibilitatea de a circula civilizat și să ajungă într-un termen rezonabil la destinație, așa cum se întâmplă pe relația București – Constanța, sau București – Brașov. Țara Românească este mare și trenurile fac mai bine de o jumătate de zi de la un capăt la altul (lucru inadmisibil). Probabil dumneavoastră nu știți ce se întâmplă și cum se irosesc banii în sectorul feroviar. Vă rog, ca pentru ceea ce ați declarat, să aveți onoarea de a vă da demisia, că oricum nu ați făcut nimic în această funcție! Măcar declarații jignitoare la adresa poporului român să nu mai faceți. Apropo, și Tarom este un serviciu de lux? Competitorii de pe piață îl vor îngropa cu știrea și bunăvoința dumneavoastră, având în vedere prețurile prohibite pe care le practică pentru același serviciu oferit și de ceilalți operatori", a declarat senatorul PSD Sorin Bota, potrivit unui comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel