Traian Băsescu vrea o lege a răspunderii pentru magistrați

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni seară, că în România trebuie să existe legea răspunderii magistraților, ”atât timp cât primul reflex al procurorilor e să bage la arest”.

”Nu vreau să atac justiția, nu vreau să compromit ce s-a făcut în mandatul meu. Procurorul să o facă cu legea în mână! Îmi aduc aminte de o doamnă Iordache ... au nenorocit-o, au băgat-o și la beci. A câștigat femeia pe toate nivelurile, dar e nenorocită. Uitați-vă la cei 18 vamesi de la Otopeni, achitați toți în toate instanțele. Acum, statul român trebuie să le plătească salariile. Nu ar trebui să avem legea răspunderii procurorului?

Vezi și: Băsescu, atac furibund la procurorii DNA și șefa ICCJ, Livia Stanciu

(...) Îmi pare rău, dar legea răspunderii magistraților trebuie să existe, atât timp cât primul reflex al procurorilor e să bage la arest. Acest proces de guantanamizare trebuie să se oprească!

Un om ținut în arest în mod abuziv fără probe concrete, doar până spune ce vrea să audă procurorul, e torturat. Arestul de la IGPR e tortură. Eu nu voi renunța. Justiția trebuie să aplice legea și nu abuzul. În timpul mandatului meu au fost condamnați nouă-zece miniștri, unul nu a fost arestat. De ce trebuie arestat? Mă întreb de ce judecătorii nu țin cont că orice om are dreptul la demnitate? Judecătorul care spune "du-te la arest 30 de zile", în acel moment îl lipsește pe cel acuzat de șansa de a se apăra.

Eu nu discut aici cazul Elena Udrea, ci discut ceea ce mă revoltă, și mi se pare un derapaj de la ceea ce am lăsat să se construiască în timpul mandatelor mele”, a declarat Traian Băsescu, la B1 Tv.

Citește și: Ce îi ordonă Traian Băsescu DNA-ului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel