Donald Trump amenință cu ”cea mai mare deportare”: Nu avem de ales

FOTO:Agerpre
FOTO:Agerpre

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, vrea să efectueze ”cea mai mare deportare”, dacă revine la Casa Albă.

Donald Trump, fostul președinte al SUA și candidat pentru un nou mandat,  susține că dacă se va întoarce la Casa Albă va face ”cea mai mare deportare” de migranți dn istoria țării pentru că astfel migrații ”vor distruge țara”, informează EFE, scrie Agerpres.

”Să permiți unor milioane și milioane de oameni, mulți dintre ei foarte răi, să intre prin granița de sud nu este sustenabil.

Ei vor distruge țara. Vom efectua cea mai mare deportare din istorie. Nu avem de ales”, a declarat Trump la un miting de campanie la Waukesha, în statul Wisconsin.

Candidatul republicanilor pentru cea mai înaltă funcție în stat l-a acuzat încă o dată pe actualul președinte, democratul Joe Biden, că a aplicat în ultimii patru ani o politică a frontierelor deschise, care a dus la o ”invazie” a migranților.

Trump a făcut aceste declarații la o zi după publicarea unui interviu cu revista Time în care republicanul a detaliat că, dacă va câștiga alegerile din noiembrie, intenționează să desfășoare armata pentru a urmări și reține migranții fără acte.

În același interviu, Trump nu a exclus posibilitatea construirii unor noi lagăre de detenție pentru migranți, deși nu a indicat-o ca o prioritate, dat fiind că planul său este să-i deporteze rapid.

În 2016 voia un zid la granița cu Mexicul

Trump, care a câștigat alegerile în 2016 după ce a promis că va construi un zid la granița cu Mexicul, a pus din nou migrația în centrul campaniei sale, care a devenit una dintre problemele care îi preocupă cel mai mult pe alegători.

Administrația Biden a inversat politica lui Trump care miza pe respingerea imediată a migranților și a lansat programe de permise umanitare pentru cetățeni din mai multe țări, limitând în același timp cererile de azil la graniță.

Peste două milioane de oameni au fost arestați anul trecut când încercau să treacă ilegal granița de sud a Statelor Unite, amintește EFE. 

Citește și: Joe Biden ia în derâdere datoriile lui Donald Trump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel