”Poveștile”- secretul longevității la șefia unui județ. Ion Dumitrel, mandate cât doi președinți de țară la un loc

Alegerile sunt un moment potrivit pentru bilanț, în cazul primarilor sau președinților de consilii județene în funcție. Ion Dumitrel, președintele al Consiliului Județean Alba se află în funcție de 20 de ani, egalând recordul de longevitate politică al pesedistului Marian Oprișan, care a ”domnit” în Vrancea între 2000-2020.

Ar trebui, deci, ca liberalul Dumitrel să aibă o listă lungă de realizări de trecut în bilanț. Din păcate, lista mai lungă este cea din declarația de avere, respectiv conturile în care adună aproape un milion de lei. Este drept, câștigă binișor și soția, cumulând pensia cu salariul de peste 2500 de euro de la SC APA CTTA SA, furnizorul de apă al județului. Dar asta nu e de mirare, întrucât în Alba metrul cub de apă are cel mai mare cost din țară.

Ion Dumitrel stă însă foarte bine la capitolul promisiuni. În 2021, de exemplu, promitea o parcare etajată în zona spitalului din Alba Iulia.

”Noi ne-am dori și dacă vorbim în termeni realiști, ar fi grozav ca anul acesta să semnăm cu firma câștigătoare pentru lucrările de execuție. Lucrarea, după estimările colegilor mei, nu ar trebui să dureze foarte mult timp. Sper ca într-un an de zile, de acum, să ne aflăm într-o fază avansată a lucrărilor”, promitea Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, la Radio Unirea FM. Ce înseamnă că o lucrare ”nu durează foarte mult timp”? Trei ani și jumătate, întrucât șantierul abia a pornit. Dacă nu era coaliția, din care face parte și Dumitrel, să devanseze data alegerilor cu trei luni, pica la țanc pentru alegeri.

Dar asta nu e nimic. Spitalul Judeţean Alba urma să fie modernizat în totalitate până la sfârşitul anului 2020. Când făcea această promisiune liderul județului? În cursul anului... 2018.

”În afară de dotări, care se fac periodic din fondurile CJ Alba, avem prevăzute modernizarea secţiei Gastroenterologie (...) reparaţii capitale la secţiile Cardiologie şi Medicină internă, mansardarea corpurilor C şi D ale spitalului, lucrări la secţia de Recuperare fizică şi balneologie – sediul lângă “Ardeleana”, modernizări la Pediatrie, Oftalmologie, Obstetrică-ginecologie, dar şi de modernizarea blocului operator din cadrul spitalului”, declara într-un interviu Ion Dumitrel.

Patru ani vi se pare mult? Există și promisiuni neonorate mai vechi de 9 ani.

”Prezent la conferința de lansare a ediției de anul acesta a Festivalului de Teatru „Povești”, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a vorbit despre construcția unui teatru la Alba Iulia. Acesta a spus că se are în vedere ridicarea sau amenajarea unei săli de acest gen în zona de lângă Catedrala Reîntregirii”, scria alba24.ro, în 2015. Ținând cont de tematica festivalului, exact asta și sunt angajamentele luate de președintele cu cel mai lung mandat dintre șefii de CJ: ”Povești”, teatrul nefiind nici măcar desenat pe hârtie, în 2024.

Așa că, pentru alegerile din 9 iunie, Dumitrel arată prudență în promisiuni. În manifestul său electoral, postat la depunerea candidaturii, asigură alegătorii că echipa sa va face posibilă ”continuarea unui plan solid pentru dezvoltarea comunității noastre”. Solid, probabil, ca o stâncă. În sensul că lucrurile nu se mișcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel