Sorin Preda, profesor și jurnalist, a murit. Mesajele emoționante transmise de foștii săi elevi

Foștii elevi ai lui Sorin Preda deplâng moartea profesorului care le-a fost alături în anul doi de facultate la masterul Jurnalism Tematic de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București). Studenții îl descriu ca pe un om calm și foarte înțelegător care le-a împărtășit o mulțume de lucruri din experianța sa de jurnalist. 

Profesorul preda "Jurnalism Cultural" și le povestea elevilor săi ce înseamnă jurnalism în adevăratul sens al cuvântului. Încerca să le arate că ziaristica nu este așa cum o percepem zilnic. Cântărea fiecare cuvânt atunci când vorbea și avea răbdare să explice orice lucru care părea greu la început.

În rândule care urmează, veți afla cum l-au perceput studenții pe cel care le-a fost profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Sorin Preda:

"Era o persoană cu un real respect față de cultură și mai ales față de breasla jurnalistică chiar. Ca pedagog, ne-a oferit nouă, studenților, sprijinul necesar în orientarea către o ramură sau alta a presei, ne-a oferit păreri pertinente, ne-a oferit exemple de așa da sau așa nu, dar mai cu seamă ne-a transmis cunoștințele lui nu doar pe cele avizate domeniului de activitate, ci și experiențe din viața reală", a spus Loredana Larissa Sofron, pentru DC News.

"Sunt pur și simplu șocată. A fost un om extraordinar care a văzut în mine un uriaș potential de a deveni un bun scriitor. Și nu s-a înșelat. În luna iunie, imediat după dizertație, l-am întâlnit în apropierea facultății și și-a amintit de mine. Mi-a spus încă o dată să continui să scriu. Însă îmi pare rău că nu am putut să îi spun că i-am ascultat sfatul și am reușit. Fiecare curs era o pledoarie despre viață... era imposibil să nu râzi, să plângi sau să te uimească abordarea dânsului. Dumnezeu să-l odihnească!", ne-a spus și Ioana Tănase.

"Încă mai pot simți atmosfera serilor de iarnă când ne întâlneam la Universitate. Din piață răsunau în surdină colinde. Mereu blând, mereu cald, mereu răbdător - Sorin Preda ne-a învățat să scriem cu gust, culoare și parfum despre orice lucru din univers, mai puțin despre moartea sa. Îmi pare nespus de rău", a fost mesajul transmis de Andreia Gînju.

"Înainte să merg la facultate, i-am citit toate cărțile despre jurnalism. Scrisese cu pasiune. Cărțile sale au reprezentat un punct de reper pentru mine. Mai târziu, la master, l-am întâlnit ca profesor și de-atunci am stabilit o relație de respect și încredere. A avut curajul să-mi ofere o rubrică la "Jurnalul Bucureștiului", unde m-a încurajat să scriu despre tot ce îmi place și despre tot nu-mi convine. Sunt foarte trist. Sper că de undeva de sus ne va îndruma în continuare să scriem...", ne-a spus și Andrei Săvulescu.

"Inevitabil, viața are grijă din când în când să-ți zguduie sentimentele și să-ți macine amintirile. Cu siguranță, nicio lacrimă și niciun cuvânt nu pot să acopere în acest moment, sentimentul de regret și de mare tristețe al tuturor oamenilor care au avut ocazia să-l cunoască pe Domn' PROFESOR. Un om care întotdeauna a știut să motiveze și să încurajeze tinerii. Calmul, inteligența și mai ales dragostea lui față de oameni vor rămâne un reper în jurul căruia vom clădi respectul și toata recunoștința pe care le merită. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a spus și Ernu Zinovie pentru DC News.

Studenții își amintesc că mereu îi încuraja să scrie despre lucruri frumoase. Și pentru a le arăta că are încredere în ei, Sorin Preda le publica articolele în "Jurnalul Bucureștiului".

VEZI ȘI: Cine a fost Sorin Preda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel