Sorin Oprescu, lovit de unde se aștepta mai puțin

Ambasada Franţei precizează  într-un comunicat de presă, că, în ipoteza în care Sorin Oprescu ar fi sancţionat penal în baza unei decizii finale a justiţiei, distincţia de Cavaler al Legiunii de Onoare ar putea fi retrasă. Acest lucru ar fi posibil   după declanşarea procedurilor prevăzute în Codul Legiunii de Onoare şi al Medaliei Militare.

 "Distincţia Legiunea de Onoare, acordată unui cetăţean străin, poate fi retrasă în cazul în care acesta a comis acte sau a avut un comportament susceptibile de a fi declarate contrare onoarei sau de natură să aducă atingere intereselor Franţei în străinătate sau cauzelor pe care Franţa le susţine la nivel mondial. Retragerea decoraţiei se face, la propunerea Marelui Cancelar, în urma avizului Ministerului francez al Afacerilor Externe şi al Consiliului Ordinului, prin decret al Preşedintelui Republicii Franceze", potrivit unui articol din Codul Legiunii de Onoare.

Printr-un decret din data de 15 ianuarie 2015, semnat de Preşedintele Republicii Franceze, distincţia de Cavaler al Legiunii de Onoare a fost acordată domnului Sorin Oprescu, de către Jean-Marc Todeschini, secretar de stat francez (cu rang de ministru delegat) pentru Veterani şi Memorie. Această distincţie i-a fost acordată cu ocazia unei ceremonii la Ambasada Franţei în România, în data de 12 martie 2015.

"Această decoraţie pune în valoare cariera de medic specialist a domnului Oprescu, de formaţie chirurg, fost director al Spitalelor Universitar şi Elias din Bucureşti, precum şi cariera politică pusă în serviciul Capitalei, în calitate de primar general, funcţie pe care o ocupă din 2008", transmitea atunci Ambasada Franţei. Potrivit Ambasadei, legătura lui Sorin Oprescu cu Franţa "a fost întotdeauna una strânsă şi sinceră, bazată pe colaborări importante în domeniul cultural, urbanistic, dar şi social", mai ales prin implicarea primarului general în Proiectul Ferentari care are ca scop asistenţa sanitară şi socială a persoanelor excluse din cartierul Ferentari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel