Avocatul Viorel Mocanu: Sorin Oprescu ar putea fi internat din nou

Sorin Oprescu află astăzi cât mai rămâne în arest. Procurorii au cerut prelungirea mandatului de arestare, iar magistraţii de la Tribunalul Bucureşti vor lua o decizie. Viorel Mocanu, unul dintre avocații lui Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că există posibilitatea ca primarul suspendat al Capitalei să fie din nou internat, deoarece starea sa de sănătate s-a degradat pe perioada arestului preventiv. 

"Din punctul de vedere al apărării, probele nu au fost aduse în susținerea acestei cereri de prelungire a arestului preventiv. Ba dimpotrivă, acele inadvertențe în ceea ce privește declarațiile martorului denunțător corelate cu celalalte probe nu au fost lămurite în decursul acestor 30 de zile, ba chiar s-au aprofundat aceste dubii în ceea ce privește susținerea de acuzații. În ceea ce privește necesitatea prelungirii acestei măsuri, referatul care conține această propunere este mai mult decât eliptic și din punctul de vedere al apărării nu se mai impune această măsură preventivă", a declarat avocatul Viorel Mocanu.

Acesta a mai precizat că edilul suspendat al Capitalei a dat declarații miercuri în fața instanței, acesta fiind și motivul pentru care Sorin Oprescu a cerut în mod expres să fie externat. 

Citește și: Veste proastă pentru Sorin Oprescu! Ofensiva procurorilor în dosarul său

Apărătorul lui Oprescu a anunțat, de asemenea, și că raportul medical realizat în urma investigațiilor la care a fost supus Oprescu va fi gata în cursul zilei de astăzi și că, în funcție rezultatele cuprinse în document, s-ar putea lua decizia ca primarul suspendat să fie din nou internat.

"Starea de sănătate a fost degradată în Arestul Central, urmează a se decide și în baza acestui raport. Este posibil să fie din nou internat și nu doar la același spital, la un alt spital, în funcție de ceea ce decid medicii", a declarat avocatul Mocanu, acesta precizând că Sorin Oprescu "încă o dată și-a susținut nevinovăția și dorește să fie liber ca să lupte cu arme egale cu reprezentanții Ministerului Public și cu coinculpatul denunțător".

Magistraţii Tribunalului Bucureşti vor hotărî miercuri dacă edilul suspendat al Capitalei va fi eliberat din arestul preventiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel