Raed Arafat, despre acuzațiile că SMURD-ul este mai dotat decât spitalele

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a răspuns la o problemă ridicată de unii medicii din București, care cred că SMURD ar fi mai bine dotat în comparație cu spitalele.

”Există în lumea medicală, mai ales în spitalele mari, o discuție că SMURD-ul este dotat, are dotări spectaculoase, în vreme ce spitalele rămân în urmă”, i-a spus jurnalistul Val Vâlcu fondatorului SMURD, invitat la DCNews Live.

”Mă bucur că ridicați problema asta. (...) Haideți să luăm realitatea care este. Cheltuielile pe sistemul de urgență, și nu vorbim de SMURD, e o greșeală să spunem că sistemul de urgențe înseamnă numai SMURD. Avem Serviciul de Ambulanță, avem Unitățile de Primiri Urgențe. Tot acest sector, suma pe care o primește nu depășește 4% din întregul sistem sanitar. Dar numărul situațiilor pe care îl asistă acest sistem, conform statisticii de anul trecut, se ridică la aproximativ șase milioane de situații, care includ cazuri în UPU-uri, care includ cazuri de intervenții și transport cu ambulanța și la SMURD, inclusiv elicoptere. 4% dintr-un sector sanitar, care includ și investițiile. Atenție, inclusiv achizițiile ambulanțelor sunt incluse în acest 4%. Nu este o sumă imensă pentru șase milioane de cazuri”, a reacționat Raed Arafat.

Vezi și: CUTREMUR devastator în București. RAED ARAFAT: Măsuri și scenariu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel